Kuracie soté s ananásom a zeleninou
Nasledujúci recept je pre kuracie soté s ananásom a zeleninou:
Suroviny:
- 500 g kuracieho mäsa (nakrájaného na kúsky)
- 1 veľká cibuľa (nakrájaná na plátky)
- 1 paprika (nakrájaná na kúsky)
- 1 mrkva (nakrájaná na tenké plátky)
- 1 pohár ananásu (nakrájaného na kocky)
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 1 lyžička čierneho korenia
- soľ podľa chuti
- olej na smaženie
Postup:
- Pripravte si všetky suroviny a nakrájajte ich na požadované kúsky.
- V panvici zahrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Orestujte ju, kým nebude zlatistá.
- Pridajte nakrájané kuracie mäso a orestujte ho, až kým nebude pekne hnedé z vonkajšej strany.
- Pridajte nakrájanú papriku, mrkvu a ananás. Pokračujte v miešaní a orestovaní zeleniny až do zmäknutia.
- V malom miskovom riadku zmiešajte sójovú omáčku, kukuričný škrob, čierne korenie a soľ.
- Nalejte zmes do panvice a za stáleho miešania varíte, až kým omáčka nezhustne.
- Podávajte s uvarenou ryžou alebo cestovinami.