Kuracie soté s ananásom a zeleninou

Kuracie soté s ananásom a zeleninou

Sladko-kyslé kuracie soté s ananásom | HYZA - Kurča z dobrej adresy

Nasledujúci recept je pre kuracie soté s ananásom a zeleninou:

Suroviny:

  • 500 g kuracieho mäsa (nakrájaného na kúsky)
  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná na plátky)
  • 1 paprika (nakrájaná na kúsky)
  • 1 mrkva (nakrájaná na tenké plátky)
  • 1 pohár ananásu (nakrájaného na kocky)
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • soľ podľa chuti
  • olej na smaženie

Postup:

  1. Pripravte si všetky suroviny a nakrájajte ich na požadované kúsky.
  2. V panvici zahrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Orestujte ju, kým nebude zlatistá.
  3. Pridajte nakrájané kuracie mäso a orestujte ho, až kým nebude pekne hnedé z vonkajšej strany.
  4. Pridajte nakrájanú papriku, mrkvu a ananás. Pokračujte v miešaní a orestovaní zeleniny až do zmäknutia.
  5. V malom miskovom riadku zmiešajte sójovú omáčku, kukuričný škrob, čierne korenie a soľ.
  6. Nalejte zmes do panvice a za stáleho miešania varíte, až kým omáčka nezhustne.
  7. Podávajte s uvarenou ryžou alebo cestovinami.

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *