Kvetakové halušky s bryndzou

Kvetakové halušky s bryndzou je tradičné slovenské jedlo z knedlíkových halušiek smiešaných s bryndzou (slovenský syr), ktoré sa potom prepečú na panvici.

Toto jedlo je veľmi obľúbené v slovenskej kuchyni a vyznačuje sa jednoduchou prípravou a chutným výsledkom. Budeš potrebovať zopár základných ingrediencií a krok za krokom ich spracovať podľa receptu. Buď pripravený na skvelý zážitok s týmto chutným a sýtim jedlom!

Potrebujeme:
– 500 g zemiakov
– 250 g pšeničnej múky
– 200 g bryndzy
– 100 ml smotany na varenie
– 1 cibuľa
– soľ, olej

 

Kvetakové halušky s bryndzou

Postup:
1. Zemiaky uvaríme vo vode s pridávaním trochy soli, až sa ľahko prepichajú vidličkou.
2. Uvarené zemiaky ošúpeme a stlačíme cez šľahačku.
3. Pridáme múku a soľ a vypracujeme hladké cesto.
4. Cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 1 cm a pomocou noža alebo špagetovej vidličky natrieme na neho tenký prúžok cesta.
5. Nakrájame na menšie kúsky a vložíme ich do vriacej osolenej vody.
6. Keď vyplávajú na povrch, uvaríme ešte asi 5 minút.
7. Vytiahneme ich a necháme odkvapkať.
8. Na panvici roztopíme olej a orestujeme nakrájanú cibuľu.
9. Pridáme smotanu a zohrejeme.
10. Vrch kvetákovej halušky nasekáme na malé kocky, pridáme do smotany a krátko ich prehrejeme.
11. Na záver pridáme natriečenú bryndzu a dôkladne premiešame.
12. Podávame ešte teplé. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *