Kuracie soté s mrazenou zeleninou

Jedlo, ktoré je skutočným pôžitkom každý deň. A presne o tom je môj dnešný extrémne rýchly recept, v ktorom som tentokrát využila mrazenú zeleninu. Nie som zástancom polotovarov, rýchlych pokrmov ani mrazenej zeleniny. To najlepšie je vždy čerstvé, chutné a voňavé priamo na stole. Niekedy sa však situácia s mojou záhradkou komplikuje, a tak siahujem po mrazených ingredienciách.

Ale väčšinou iba po zelenine alebo mrazenom ovocí.
Nie je to nič nezvyčajné a ani nezdravé. Hádam si už celé Slovensko zvyklo na mrazenú zeleninu a mrazené kuracie mäso.
Nižšie nájdete aj video recept od šikovného mladého kuchára. Variť, priatelia!

Kuracie soté s mrazenou zeleninou

 

Suroviny:

  • 500 gramov kuracieho filé (nakrájaného na kúsky)
  • 300 gramov mrazených zeleninových zmesí (napríklad hrášok, mrkva, kukurica)
  • 1 malá cibuľa (nasekaná na jemno)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané na drobno)
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice oleja na vyprážanie
  • 1/2 lyžičky mletej červenej papriky (voliteľné)
  • soľ a čierne korenie podľa vašich preferencií

Postup:

  1. Na panvici zohrejte olej a pridajte nasekanú cibuľu. Smažte ju niekoľko minút, až získa zlatistú farbu.
  2. Pridajte kuracie mäso a cesnak. Smažte ich, až je kurča pekne chrumkavé a zlatisté.
  3. Pridajte mrazenú zeleninu a sójovú omáčku. Ak preferujete ostrejšiu chuť, môžete pridať aj mletú červenú papriku. Ochutnajte a dochuťte soľou a korením podľa vašej chuti.
  4. Sote nechajte variť ešte niekoľko minút, kým zelenina nezmäkne a všetky chute sa dokonale prepoja.
  5. Podávajte s ryžou alebo cestovinami.

Prajem dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

Kuracie soté s mrazenou zeleninou - 2

2) Kuracie soté s mrazenou zeleninou

Kuracie soté s mrazenou zeleninou je chutné jedlo, ktoré sa jednoducho pripravuje. Tu je jednoduchý recept:

Škoricovo-čokoládové srdiečka

Škoricovo-čokoládové srdiečka

Čítať viac »

Suroviny:

  • 500 g kuracieho filé (nakrájaného na kúsky)
  • 300 g mrazených zeleninových mixov (napríklad hrášok, mrkva, kukurica)
  • 1 malá cibuľa (nasekaná na jemno)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané na drobno)
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice oleja na vyprážanie
  • soľ a čierne korenie podľa vašich preferencií

Postup:

  1. Na panvici zohrejte olej a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte ich, až sa stanú jemne zlatistými.
  2. Pridajte kuracie mäso a vyprážajte ho, kým z vonkajšej strany nie je zlatohnedé.
  3. Pridajte mrazenú zeleninu a sójovú omáčku. Ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a korením.
  4. Vyprážajte ešte niekoľko minút, kým sa zelenina nezmäkne a chute sa skvele prepoja.
  5. Podávajte s ryžou alebo cestovinami.

Tento jednoduchý recept vám umožňuje rýchlo pripraviť chutné a výživné jedlo. Dúfam, že vám bude chutiť!

 

Určite vyskúšajte aj video recept! 

Kuracie prsia na zelenine - Kuchárka starého mládenca

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

22 Komentárov

  1. Ema píše:

    Ako vidím mrazená zelenina láme rekordy v receptoch.

    1. Kika píše:

      Áno a za to sme aj my rodinka veľmi radi.

  2. Lila píše:

    Chutný a rýchly receptík. Nemám čo dodať.

  3. Cecília píše:

    Za mňa veľká spokojnosť. Pripravila som kuracie soté pekne podľa receptu.
    A najmedli sme sa celá rodina.

  4. Nikq píše:

    Toto jedlo je pre mňa ideálne, keď nemám veľa času. Pripravujem ho s mrazenou zeleninou, ako sú mrkva a hrášok, a varím ho asi 20 minút. Je to rýchle a veľmi chutné!

  5. Evička píše:

    Kuracie soté s mrazenou zeleninou je skvelá voľba na rýchly obed. Zvyčajne pridávam aj trochu sójovej omáčky a cesnaku, čo mu dodá extra chuť. Podávam to s ryžou.

  6. Pita píše:

    Rád používam mrazené ázijské zmesi zeleniny, keď robím kuracie soté. Príprava je jednoduchá a trvá mi to len 30 minút. Je to skvelé jedlo na večeru!“

  7. tina píše:

    Toto jedlo je veľmi variabilné. Môžem pridať rôzne druhy mrazenej zeleniny, a vždy to chutí skvele. Zvyčajne ho podávam s čerstvým šalátom.

  8. Jano píše:

    Kuracie soté s mrazenou zeleninou je pre mňa obľúbené jedlo, keď chcem niečo zdravé a rýchle. Pridávam aj korenie a bylinky, aby som zvýraznil chuť. Vždy mám úspech!

  9. Markus píše:

    Toto jedlo je skvelé aj na zvyšky. Ak mi zostane, môžem si ho dať do tortilly s trochou syra a zeleniny. Je to jednoduché a veľmi chutné!

  10. Vladimira Zeman píše:

    Recept sa mi veľmi páči, rada skúsim.

  11. Zita Varga píše:

    Nemám veľa skúseností s varením, ale tento recept znie jednoducho a chutne. Skúsime!

  12. Frantiska41 píše:

    Vždy ráno zjedávam mrazené ovocie, ale ešte som nevyskúšala mrazenú zeleninu. Recept sa mi páči!

  13. Finkova Melania píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Už som ho vyskúšala a chutilo nám vynikajúco.

  14. Adamcova Dionyz píše:

    Mňam, toto je presne ten druh jedla, ktoré rada varím. Veľmi ľahké a chutné!

  15. Rsloboda píše:

    Výborný recept. Mrazenú zeleninu používam pravidelne. Je to rýchle a chutné.

  16. Juliana Ringlociova píše:

    Tento recept je skvelý a hlavne jednoduchý na prípravu. Vyskúšam určite.

  17. Malikova Kornelia píše:

    Vyzera to velmi chutne a jednoducho. Musim skusit.

  18. Samuel Surka píše:

    Super recept, dakujem za inspiraciu!

  19. Darina Kalisky píše:

    Mam uz aj ziadnu napadov na vecere, toto vyskusam urcite.

  20. Anonym píše:

    Nechcem stravit vela casu s pripravou jedla, tento recept je super!

  21. Bzemanova píše:

    Receptik vyzera vyborne. Proste a chutne.