Vyskúšajte recept na kuracie stehná bez kosti. Skvelá voľba pre jednoduchý a chutný obed. Vhodné aj na dobre pohostenie návštevy.
Ja som použila tieto iIngrediencie:
– 4 kuracie stehná bez kosti
– 2 lyžice olivového oleja
– 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– Čerstvo nasekaná petržlenová vňať na ozdobenie
Kuracie stehná bez kosti – Recept
Postup:
1. Predohrejte rúru na 200 stupňov.
2. Na plechu rozotrite olivový olej a vmiešajte cesnak a sladkú papriku.
3. Kuracie stehná osolte, okorenite a položte ich na plech s kožou nahor.
4. Pečte v rúre asi 30-35 minút, alebo kým stehná nebudú pekne zlatisté a šťavnaté.
5. Pred podávaním ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.
6. Podávajte so zemiakovým kašou a zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť!
Ak neviete kúpiť kuracie stehná bez kosti. Tak je dobré si násjť nejakého toho domáceho farmára.
Alebo sa spoľahnúť na supermarket a zásobiť sa mäsko do mrazničky.
2)
Kuracie stehná bez kosti sú obľúbeným pokrmom mnohých domácností. Vyznačujú sa svojou šťavnatosťou a bohatou chuťou, ktorá sa skvele hodí na rôzne úpravy. Dnes si predstavíme jednoduchý recept, ktorý vás zaručene nadchne a premení vaše culinárne zručnosti.
Ingrediencie, ktoré budete potrebovať
Aby ste mohli pripraviť tento skvelý pokrm, pripravte si nasledujúce ingrediencie:
- 800 g kuracích stehien bez kosti
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička papriky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup prípravy
Nasledujte tieto jednoduché kroky, aby ste si pripravili chutné kuracie stehná bez kosti:
- Najprv si predhrejte rúru na 200 °C.
- Kuracie stehná umyte a osušte papierovou utierkou.
- V miske zmiešajte olivový olej, nasekaný cesnak, sušenú bazalku, papriku, soľ a čierne korenie. Pripravenú marinádu rovnomerne naneste na kuracie stehná.
- Stehná položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre približne 30-35 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé a prepečené.
- Po upečení vyberte plech z rúry a nechajte stehná chvíľu oddýchnuť. Potom ich podávajte posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tento recept na kuracie stehná bez kosti je ideálny na rodinné večere a oslavy. Skúste ho a vychutnajte si chuťové variácie, ktoré môžete vytvoriť pridaním vášho obľúbeného prílohy ako sú zemiaky alebo zeleninový šalát. Dobrú chuť!
Vyskúšam tento recept, znie to veľmi jednoducho a chutne.
Mňam, toto určite skúsim. Ďakujem za skvelý recept!
Recept znie úžasne, teším sa na vyskúšanie a dobré jedlo.
Skvelý recept, určite ho vyskúšam. Kuracie stehná bez kosti sú môj obľúbený pokrm.
Vyznie to veľmi chutne, dúfam, že sa mi podarí takéto kuracie stehná tiež pripraviť.
Super tip na recept! Určite si to vyskúšam na nasledujúci obed.
Skvelý recept na chutné kuracie stehná bez kosti. Určite vyskúšam a veľmi sa teším!
Ďakujem za skvelý recept, určite ho vyskúšam. Takéto jednoduché a chutné jedlá sú vždy skvelou voľbou.
Kuracie stehná bez kosti sú skutočne vynikajúce. Tento recept je naozaj lahodný a určite ho odporúčam.
Recept znie naozaj chutne, musim skusit pripravit. Dakujem za inspiraciu!
Kuracie stehna su moja oblubena vec na obed, tento recept vyzera super! Uz sa tesim, ako to uvarim.
Tento recept je super, urcite ho vyskusam. Rada varim a nove napady na jedlo su vzdy vitane.
Dakujem za recept, tuto nedelu to urcite vyskusam! Mnam!
Recept sa mi velmi paci, vyzeraju skvele. Tesim sa na dalsie podobne clanky!