Kuracie stehná horné - Recepty

Objavte fantastické recepty na horné kuracie stehná. Vychutnajte si jednoduché a chutné jedlo, ktoré je plné lahodných chutí. Tieto jedlo zbožňujeme!

Ingrediencie:
– 4 horne kuracie stehná
– 2 lyžice oleja
– soľ
– mleté čierne korenie
– 1 lyžička mletej papriky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice rajčinového pretlaku
– 1 pohár vody
– 1 lyžička hladkej múky

Horné kuracie stehná – Recepty

Postup:
1. Horné kuracie stehná ochutíme soľou, mletým čiernym korením a mletou paprikou.
2. Na oleji opražíme cibuľu nakrájanú na kocky spolu s lyžicou rajčinového pretlaku.
3. K cebuli pridáme jemne nasekaný cesnak a ďalej opražíme.
4. Pridáme kuracie stehná a restujeme, kým nezískajú zlatistú farbu.
5. Zalejeme vodou a necháme pomaly variť.
6. Keď je mäsko takmer mäkké, pridáme hladkú múku rozmiešanú vo vode a dôkladne premiešame.
7. Ešte chvíľu povaríme a dochutíme podľa vašich preferencií.
8. Servírujeme s prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!
Hoci som ich často nepripravovala, v poslednom čase ich máme doma pravidelne. Verím, že tento recept vám bude užitočný, a tak len môžem opäť zaželať dobrú chuť. 🙂

Kuracie stehná horné - Recepty-2

2) Kuracie stehná horné – Recepty

Horné kuracie stehná sú obľúbenou voľbou medzi mnohými kuchármi, ako aj začiatočníkmi. Ich bohatá chuť a šťavnatosť umožňuje pripraviť široké spektrum pokrmov. V tejto sekcii vám predstavíme niekoľko osvedčených receptov, ktoré si zamilujete.

Ako dlho sa varí špargľa?

Ako dlho sa varí špargľa?

Čítať viac »

Recept 1: Kuracie stehná na grile

Na grilovanie kuracích stehien budete potrebovať: 4 kuracie stehná, olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie podľa vášho vkusu.
Postup: Najprv zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Kuracie stehná marinujte v tejto zmesi minimálne 30 minút. Následne ich grilujte na strednom ohni približne 25-30 minút, občas otočte. Finálny výsledok vás určite poteší!

Recept 2: Pečené kuracie stehná so zeleninou

Budeme potrebovať: 4 kuracie stehná, zemiaky, mrkvu, cibuľu, olivový olej, bylinky (rozmarín, tymián), soľ a korenie.
Postup: Predhrejte rúru na 200 °C. Zeleninu nakrájajte na väčšie kusy a posypte bylinkami. Kuracie stehná osolte a okoreňte, následne ich umiestnite na plech so zeleninou. Pečte 40-45 minút alebo do zlatohnedej farby. Tento recept je jednoduchý a vyžaduje minimálnu námahu.

Záver a tipy na servírovanie

Kuracie stehná môžete servírovať s rôznymi prílohami, ako sú ryža, cestoviny alebo čerstvý šalát. Rýchlo si na nich obľúbite a oceníte ich variabilitu v kuchyni. Nezabudnite na krémové omáčky alebo marinády, aby ste jedlu dodali ešte viac chuti. Prajeme vám dobrú chuť a veľa zábavy pri varení!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Klaudia Krajciova píše:

    Ja som ich často nepripravovala, no poslednú dobu ich máme doma ako na páse. Vaerím, že vám bol recept k osochu a tak len môžem rada opäť zaželať dobrú chuť. 🙂

  2. Fhrda píše:

    Kuracie stehná sú populárnou voľbou pre mnohých kuchárov aj začiatočníkov. S ich bohatou chuťou a šťavnatosťou môžete pripraviť široké spektrum jedál. V tejto časti vám predstavíme niekoľko osvedčených receptov, ktoré si zamilujete.

  3. Hulmanova Anastazia píše:

    Vyzerá to veľmi chutne! Určite vyskúšam tento recept.

  4. Denisa Karolcikova píše:

    Takéto jednoduché recepty sú pre mňa ako začiatočníka varenia ideálne. Ďakujem!

  5. Eugen Hantuchova píše:

    Je super, že si podelil/a tento recept, určite ho vyskúšam a dám vedieť, aký bol výsledok!.

  6. Sindlerova Blahoslav píše:

    Tieto kuracie stehná budem musieť určite skúsiť pripraviť, znie to naozaj skvele!

  7. Lesana50 píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Kuracie stehná sú moja obľúbená voľba a tento recept vyznie veľmi chutne.

  8. Iveta22 píše:

    Kuracie stehná sú vždy skvelou voľbou a tento recept vyzerá naozaj chutne. Určite ho vyskúšam!

  9. Libusa53 píše:

    Tieto kuracie stehná sú super! Ešte som ich nikdy takto neskúsila, ale určite ich teraz pripravím. Ďakujem za recept!