Kuracie stehná so smotanou recept

Ak máte radi jednoduché a lahodné jedlá, skúste tento recept na kuracie stehná so smotanou:

Potrebné suroviny:

  • 4 kusy kuracích stehien
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 250 ml smotany na varenie
  • 2 polievkové lyžice oleja na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvo nasekaná petržlenová vňať na ozdobenie

 

Kuracie stehná so smotanou recept

Postup:

  1. Kuracie stehná osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Na panvici zohrejeme olej na stredne vysokú teplotu a pridáme kuracie stehná. Opečieme ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich vyberieme z panvice a odložíme na stranu.
  3. Do rovnakej panvice pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme ich do mäkka, aby sa stali ľahko priesvitné.
  4. K cibuľe a cesnaku pridáme smotanu na varenie. Varte ju na strednom ohni asi 5 minút, aby sa zredukovala. Potom pridajte kuracie stehná späť do panvice a pomaly ich povaríme ďalších 10 – 15 minút, kým nebudú dokonale upečené.
  5. Podávajte kuracie stehná so smotanou s ryžou alebo zemiakovou kašou. Ozdobte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tento recept je veľmi jednoduchý a určite si ho všimnú aj vaši hostia. Dobrú chuť..

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná (s kosťou a kožou)
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 1 cibuľa (narušená na kocky)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 100 ml kuracieho vývaru (alebo vody)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava kuracieho mäsa: Kuracie stehná umyjte a osušte. Ochuťte ich soľou, čiernym korením a oregánom z oboch strán.

  2. Smaženie: Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte kuracie stehná kožou nadol a smažte ich asi 5-7 minút, kým nie sú zlatohnedé. Potom ich otočte a smažte ešte ďalších 5 minút. Stehná vyberte a odložte bokom.

  3. Zelenina: Na tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a pražte ju asi 3 minúty, kým nezmäkne. Potom pridajte prelisovaný cesnak a smažte ešte 1 minútu, aby sa uvoľnila aróma.

  4. Pridanie smotany: Do panvice s cibuľou a cesnakom pridajte smotanu a kurací vývar. Dobre premiešajte, až kým sa ingrediencie neprepoja.

  5. Varíme: Vráťte kuracie stehná do panvice, zakryte a nechajte variť na miernom ohni asi 25-30 minút, alebo kým nie sú stehná dobre prepečené a šťavnaté. Občas premiešajte a, ak je to potrebné, pridajte ďalší vývar alebo vodu.

  6. Dokončenie: Keď sú stehná hotové, ochutnajte omáčku a eventuálne dosolte alebo pridajte korenie podľa chuti.

  7. Servírovanie: Podávajte horúce, posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Skvele sa hodí s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

6 Komentárov

  1. Orepisky píše:

    Mňam, to znie ako výborný recept, určite vyskúšam!

  2. Asadlonova píše:

    Recepty na kuracie stehná nikdy nie sú dostatok! Určite skúsime tento.

  3. Kocúrik123 píše:

    Tento recept je super! Kuracie stehná so smotanou sú vždy výborné. Rýchlo a jednoducho sa to dá pripraviť, ideálne na nedeľný obed. Určite vyskúšam pridať aj nejaké bylinky, aby to malo ešte viac chuti!

  4. JasnýPohľad píše:

    Wow, ten recept vyzerá veľmi chutne! Smotana s kuracím mäsom je skvelá kombinácia. Určite ho vyskúšam, keď budem mať hostí. Dúfam, že sa im to bude páčiť rovnako ako mne!

  5. RybkaNaPláži píše:

    Juhuu, konečne niečo jednoduché a rýchle! Milujem kuracie stehná a smotanu, to je moja obľúbená kombinácia. Ďakujem za recept, už sa teším na varenie!

  6. Slniečko22 píše:

    Toto je presne to jedlo, ktoré mám rád! Chutné a jednoduché na prípravu. Smotana dodáva jedlu úžasnú krémovosť. Už sa neviem dočkať, kedy si to pripravím doma!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *