Ak máte radi jednoduché a lahodné jedlá, skúste tento recept na kuracie stehná so smotanou:
Potrebné suroviny:
- 4 kusy kuracích stehien
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 250 ml smotany na varenie
- 2 polievkové lyžice oleja na varenie
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvo nasekaná petržlenová vňať na ozdobenie
Kuracie stehná so smotanou recept
Postup:
- Kuracie stehná osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Na panvici zohrejeme olej na stredne vysokú teplotu a pridáme kuracie stehná. Opečieme ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich vyberieme z panvice a odložíme na stranu.
- Do rovnakej panvice pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme ich do mäkka, aby sa stali ľahko priesvitné.
- K cibuľe a cesnaku pridáme smotanu na varenie. Varte ju na strednom ohni asi 5 minút, aby sa zredukovala. Potom pridajte kuracie stehná späť do panvice a pomaly ich povaríme ďalších 10 – 15 minút, kým nebudú dokonale upečené.
- Podávajte kuracie stehná so smotanou s ryžou alebo zemiakovou kašou. Ozdobte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tento recept je veľmi jednoduchý a určite si ho všimnú aj vaši hostia. Dobrú chuť..
2)
Ingrediencie:
- 4 kuracie stehná (s kosťou a kožou)
- 200 ml smotany na varenie
- 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
- 1 cibuľa (narušená na kocky)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného oregána
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 100 ml kuracieho vývaru (alebo vody)
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
-
Príprava kuracieho mäsa: Kuracie stehná umyjte a osušte. Ochuťte ich soľou, čiernym korením a oregánom z oboch strán.
-
Smaženie: Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte kuracie stehná kožou nadol a smažte ich asi 5-7 minút, kým nie sú zlatohnedé. Potom ich otočte a smažte ešte ďalších 5 minút. Stehná vyberte a odložte bokom.
-
Zelenina: Na tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a pražte ju asi 3 minúty, kým nezmäkne. Potom pridajte prelisovaný cesnak a smažte ešte 1 minútu, aby sa uvoľnila aróma.
-
Pridanie smotany: Do panvice s cibuľou a cesnakom pridajte smotanu a kurací vývar. Dobre premiešajte, až kým sa ingrediencie neprepoja.
-
Varíme: Vráťte kuracie stehná do panvice, zakryte a nechajte variť na miernom ohni asi 25-30 minút, alebo kým nie sú stehná dobre prepečené a šťavnaté. Občas premiešajte a, ak je to potrebné, pridajte ďalší vývar alebo vodu.
-
Dokončenie: Keď sú stehná hotové, ochutnajte omáčku a eventuálne dosolte alebo pridajte korenie podľa chuti.
-
Servírovanie: Podávajte horúce, posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Skvele sa hodí s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!
Mňam, to znie ako výborný recept, určite vyskúšam!
Recepty na kuracie stehná nikdy nie sú dostatok! Určite skúsime tento.
Tento recept je super! Kuracie stehná so smotanou sú vždy výborné. Rýchlo a jednoducho sa to dá pripraviť, ideálne na nedeľný obed. Určite vyskúšam pridať aj nejaké bylinky, aby to malo ešte viac chuti!
Wow, ten recept vyzerá veľmi chutne! Smotana s kuracím mäsom je skvelá kombinácia. Určite ho vyskúšam, keď budem mať hostí. Dúfam, že sa im to bude páčiť rovnako ako mne!
Juhuu, konečne niečo jednoduché a rýchle! Milujem kuracie stehná a smotanu, to je moja obľúbená kombinácia. Ďakujem za recept, už sa teším na varenie!
Toto je presne to jedlo, ktoré mám rád! Chutné a jednoduché na prípravu. Smotana dodáva jedlu úžasnú krémovosť. Už sa neviem dočkať, kedy si to pripravím doma!