Ak máte v obľube jednoduché a chutné pokrmy, vyskúšajte tento recept na kuracie stehná so smotanovou omáčkou:
Potrebné ingrediencie:
- 4 kusy kuracích stehien
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na drobno
- 250 ml smotany na varenie
- 2 polievkové lyžice kuchynského oleja
- soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- čerstvo nasekaná petržlenová vňať na ozdobenie
Recept na kuracie stehná so smotanovou omáčkou
Príprava:
- Kuracie stehná posypte soľou a korením podľa vlastnej chuti.
- Na panvici rozohrejte olej na stredne vysokú teplotu a pridajte pripravené stehná. Opekajte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Následne ich vyberte z panvice a odložte na bok.
- Do tej istej panvice vložte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte ich, kým nezmäknú a nestanú sa priesvitnými.
- Pridajte smotanu na varenie k cibuľke a cesnaku. Varíme na strednom ohni približne 5 minút, aby sa zredukovala. Potom vráťte kuracie stehná späť do panvice a nechajte ich pomaly variť ďalších 10 – 15 minút, až kým nebudú úplne prepečené.
- Podávajte kuracie stehná so smotanou s ryžou alebo zemiakovou kašou. Ozdobte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tento recept je veľmi jednoduchý a určite upúta pozornosť vašich hostí. Prajeme dobrú chuť!
2) Kuracie stehná so smotanou recept
Ingrediencie:
- 4 kuracie stehná (s kosťou a kožou)
- 200 ml smotany na varenie
- 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
- 1 cibuľa (nakrájaná na kocky)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného oregána
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 100 ml kuracieho vývaru (prípadne vody)
- Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
Príprava:
-
Príprava kuracieho mäsa: Umyjte a osušte kuracie stehná, potom ich ochuťte soľou, čiernym korením a oregánom z oboch strán.
-
Smaženie: Na veľkej panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte stehná s kožou nadol a smažte asi 5-7 minút, kým zhnednú. Potom ich otočte a smažte ešte ďalších 5 minút. Stehná potom vyberte a odložte na bok.
-
Zelenina: Na tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju približne 3 minúty, kým nezmäkne. Potom pridajte prelisovaný cesnak a smažte ešte 1 minútu, aby sa rozvinula aróma.
-
Pridanie smotany: K cibuli a cesnaku v panvici pridajte smotanu a kurací vývar. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
-
Varíme: Vráťte kuracie stehná späť do panvice, zakryte a varte na miernom ohni asi 25-30 minút, alebo kým nie sú stehná dokonale prepečené a šťavnaté. Občas premiešajte a, ak je potrebné, pridajte viac vývaru alebo vody.
-
Dokončenie: Keď sú stehná hotové, ochutnajte omáčku a ak je to potrebné, príp. dosolte alebo okoreňte podľa chuti.
-
Podávanie: Servírujte horúce, posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Skvele sa hodí k ryži, zemiakom alebo čerstvému chlebu.
Prajeme dobrú chuť!