Už som veľakrát písala, že kuracinaje u nás je to najviac konzumované jedlo.
Málo kto pripravuje kuracie štvrte a pripravuje sa o najlepšiu časť mäsa.
Kuracie prsia sú fajn ale zväčša sa vysušia, takže štvrte sú skvelou voľbou. Na čo by ste nemali zabúdať.
Kuracie štvrte so šampiňónovou omáčkou
Ingrediencie:
- 4 kuracie štvrte (stehná alebo prsia)
- 250 g šampiňónov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 100 ml kuracieho vývaru
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 1 čajová lyžička sušeného oregána
- Petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
- Príprava kuracieho mäsa:
- Kuracie štvrte umyte a jemne osušte papierovou utierkou. Potom ich posypte soľou, čiernym korením a mletou paprikou.
- Opraženie kuracieho mäsa:
- Na panvici zohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte kuracie štvrte a opražte ich z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé (približne 5-7 minút z každej strany). Potom kuracie mäso vyberte a odložte na tanier.
- Príprava omáčky:
- Na tej istej panvici pridajte nasekanú cibuľu a smažte, kým nezmäkne a nezačne zlatnúť (približne 3-4 minúty). Pridajte nasekaný cesnak a smažte ešte ďalšie 1-2 minúty.
- Pridajte nakrájané šampiňóny a pokračujte v smažení, kým sú mäkké a vodu, ktorú pustia, sa nevypraží (približne 5 minút).
- Dokončenie omáčky:
- Do panvice pridajte kuracie štvrte späť a zalejte ich kuracím vývarom. Nechajte variť na miernom ohni cca 10 minút, aby sa chute prepojili.
- Nakoniec pridajte smotanu na varenie a sušené oregano. Povarujte ešte 5 minút, aby sa omáčka zahustila.
- Podávanie:
- Podávajte kuracie štvrte preliate šampiňónovou omáčkou. Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Ako prílohu môžete zvoliť ryžu, zemiaky alebo čerstvý chlieb.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 4 kuracie štvrte (stehno a prsia)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná na jemno
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 250 g čerstvých šampiňónov, nakrájaných na plátky
- 100 ml bieleho vína (voliteľné)
- 200 ml smotany na varenie
- 1 lyžička sušenej majoránky (alebo podľa chuti)
- 1 lyžička čerstvého tymiánu (alebo podľa chuti)
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
- Príprava kuracích štvrtí:
- Kuracie štvrte umyte, osušte a osolte. Potrite čiernym korením z oboch strán.
- Smaženie:
- Na veľkej panvici zohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte kuracie štvrte a smažte ich z každej strany približne 5-7 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé.
- Po upečení preložte kuracie štvrte na tanier a nechajte ich zatiaľ oddychovať.
- Príprava omáčky:
- Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Opekajte ich na strednej teplote, kým cibuľa nezozlatne.
- Pridajte nakrájané šampiňóny a varte, kým nezačnú zmäknúť a uvoľnia svoju šťavu (približne 5-7 minút).
- Pridanie vína:
- Ak používate víno, pridajte ho do panvice a nechajte získať var odkryté, aby sa odparil alkohol, asi 2-3 minúty.
- Zahustenie omáčky:
- Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie, majoránku a tymián. Dobre premiešajte a nechajte omáčku pomaly variť ďalších 5 minút, aby sa všetky chute zlúčili. Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením.
- Spojenie:
- Vložte opečené kuracie štvrte späť do panvice a varte ich v omáčke ešte 10-15 minút na miernom ohni, kým nie sú úplne prepečené.
- Podávanie:
- Kuracie štvrte servírujte horúce, preliate šampiňónovou omáčkou a posypané čerstvou petržlenovou vňaťou. Ako prílohu môžete zvoliť zemiaky, ryžu alebo čerstvú zeleninu.
Dobrú chuť!
3)
Ingrediencie:
- 4 kuracie štvrte (bez kože)
- 250 g čerstvých šampiňónov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 100 ml kuracieho vývaru (prípadne vody)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička sušeného tymiánu (alebo čerstvého)
- Pár vetvičiek čerstvej petržlenovej vňate na ozdobu
Postup:
- Príprava kuracieho mäsa: Kuracie štvrte umyte, osušte a osolte. Na činnej panvici alebo hrnci rozpálte olivový olej na strednom ohni. Kuracie štvrte opražte zo všetkých strán, až kým nebudú zlatohnedé (približne 5-7 minút na každý bok). Potom ich vyberte a odložte na tanier.
- Príprava omáčky: Na tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju do sklovita. Pridajte na plátky nakrájané šampiňóny a restujte, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu, asi 5-7 minút. Potom pridajte nasekaný cesnak a smažte ešte 1 minútu.
- Zaliatie omáčkou: Do panvice pridajte kurací vývar a smotanu na varenie. Miešajte a privedte k varu. Dochutíme soľou, čiernym korením a sušeným tymiánom. Nechajte omáčku prevariť asi 5-10 minút, aby sa chute spojili a omáčka zhustla.
- Zaklopenie kuracieho mäsa: Vráťte kuracie štvrte späť do panvice. Zakryte a nechajte variť na miernom ohni asi 20-25 minút, alebo kým nebude mäso prepečené a šťavnaté.
- Servírovanie: Podávajte teplé, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou. Ako prílohu môžete zvoliť ryžu, zemiaky alebo čerstvý chlieb, aby ste si vychutnali skvelú omáčku.
Dobrú chuť!
Ďakujem za recept, vyskúšam určite!
Skvelé recepty, veľmi sa mi páčia.
Tento recept je skvelý! Milujem kuracie štvrte, sú tak šťavnaté a chutné. Šampiňónová omáčka je fantastická, určite to vyskúšam. Ďakujem za zdieľanie, teším sa na varenie!
Wow, tento recept ma veľmi zaujal! Kuracie štvrte s omáčkou vyzerajú naozaj chutne. Určite to vyskúšam cez víkend pre rodinu. Dúfam, že im to bude chutiť rovnako ako mne!
Myslím si, že kuracie štvrte sú najlepšia voľba na obed! Tento recept vyzerá jednoducho a rýchlo sa pripravuje. Určite vyskúšam aj tú šampiňónovú omáčku. Ďakujem za inšpiráciu!
Veľmi sa mi páči tento recept! Kuracie mäso je moje obľúbené a kombinácia so šampiňónmi ma očarila. Všetko vyzerá veľmi lahodne, určite to spravím na nedeľný obed pre celú rodinu.
Tento recept ma nadchol! Kuracie štvrte s omáčkou sú perfektnou voľbou na každý deň. Mám rád jednoduché a chutné jedlá. Veľmi sa teším, ako si pochutnám pri tomto jedle!
Fantastický recept! Konečne niečo iné ako tradičné kuracie prsia. Štvrte sú super voľba a tá omáčka vyzerá naozaj lákavo. Teším sa, že to vyskúšam tento týždeň!
‘Dobrú chuť!’ To si určite poviem pri tomto recepte! Kuracie štvrte so šampiňónovou omáčkou znie úžasne a verím, že aj chutilo skvelo. Určite ho zaradím do svojich obľúbených.
‘Dobrú chuť!’ Rád varím a tento recept ma veľmi zaujal. Myslím si, že kombinácia kuracích štvrtí s omáčkou bude výborným zážitkom pre môj žalúdok.
‘Dobrú chuť!’ Tento recept je presne to, čo hľadám! Kuracie štvrte sú veľmi chutné a táto šampiňónová omáčka vyzerá úplne skvele. Teším sa na varenie podľa vášho návodu!
‘Dobrú chuť!’ Recept je úžasný a veľmi povzbudzujúci pre tých z nás, ktorí milujú variť! Neviem sa dočkať, kedy pripravím toto jedlo pre svoju rodinu.
Tento recept je skvelý! Kuracie štvrte sú fakt najlepšie a s omáčkou to musí byť chutné. Určite to vyskúšam, lebo doma máme radi dobré jedlo. Ďakujem za tip!
Wow, omáčka so šampiňónmi vyzerá úžasne! Nikdy som neskúšala kuracie štvrte, ale po tomto recepte to určite napravím. Mňam, teším sa na varenie!
Super nápad! Ja milujem kuracie mäso a takto pripravené štvrte musia byť fantastické. Určite ich pripravím na víkend pre celú rodinu. Dobrú chuť všetkým!
Kuracie štvrte so šampiňónovou omáčkou sú hit! Mám rada jednoduché recepty a tento vyzerá skvelo. Teším sa, ako si na tom pochutnáme doma!
Toto je presne to, čo hľadám! Zbožňujem kuracie mäso a šampiňóny spolu vytvárajú dokonalú kombináciu. Naozaj sa mi páči postup, veľmi jasne napísané!
Perfektný recept na víkendový obed! Kuracie štvrte sú moje obľúbené a tá omáčka je skvelý bonus. Už sa neviem dočkať, kedy to pripravím pre rodinu.
Jasné, že pripravím tento recept! Kuracina s omáčkou je vždy výborná voľba. Ďakujem za inšpiráciu a zaručene sa podelím o výsledok s priateľmi.
‘Kuracie štvrte sú fakt super voľba!’ Taktiež milujem šampiňóny v jedle. Títo dvaja spoločne vytvárajú úžasnú chuť. Určite si to pripravím čoskoro!
‘Pripravím si tieto kuracie štvrte!’ Také jednoduché ingrediencie a určite lahodný výsledok – už sa teším na večeru s touto dobrotou.
‘Kurací recept vypadá perfektne!’ Šampiňóny sú mojou slabosťou a takto pripravené kurča si určite zamilujem. Vďaka za zdieľanie tohoto receptu!
Kuracie štvrte sú naozaj skvelé! Mám rád, keď sú šťavnaté a chutné. Určite vyskúšam túto omáčku, vyzerá úžasne! Dúfam, že aj moja rodina bude spokojná. Ďakujem za recept!
Aj ja ich pripravujem často! Super tipy na omáčky, určite sa hodia do kuchyne.
Wow, to vyzerá fakt dobre! Kuracie štvrte s omáčkou sú môj obľúbený recept. Určite to vyskúšam cez víkend!
Som si istý, že ti to veľmi chutilo! Držím palce pri varení!
Tento recept ma úplne nadchol! Milujem kuracie štvrte a táto omáčka je úžasná kombinácia chutí. Určite pripravím pre celú rodinu!
Pridám aj svoj obľúbený čerstvý chlieb k tomu, bude to perfektné!
@HravýMačka Znie to skvele! Budem sa tešiť na tvoje hodnotenie po varení.
“Dobrú chuť” je presne to, čo potrebujeme počuť pred varením takéhoto jedla! Šampiňóny dodajú skvelú chuť.
Kuracie štvrte so šampiňónmi znie fantasticky! Vždy som mala rada tento typ jedla, budem sa snažiť tento recept vyskúšať.
Tento recept ma inšpiroval, určite ho zaradím do svojho jedálnička na tento mesiac!
Ako rád varím pre rodinu a toto vyzerá ako perfektný recept pre našu nedeľnú večeru.
Súhlasím s týmto príspevkom! Kuracie štvrte sú najlepšie mäso a s touto omáčkou budú ešte lepšie!