Kuracie žalúdky - polievka

 

Pokiaľ hľadáte recept na polievku z kuracích žalúdkov, tu nájdete jednoduchý a výborný postup, ako ju zhotoviť:

Potrebné suroviny:

  • 500 g žalúdkov z kurčiat
  • 1 cibuľa, jemne posekaná
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na kolieska
  • 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
  • 1 liter kuracieho vývaru
  • 2 lyžičky masla
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať

 

Polievka z kuracích žalúdkov

  1. Na začiatku dôkladne opláchnite žalúdky z kurčiat pod tečúcou vodou.
  2. V hrnci rozohrejte maslo a pridajte nasekanú cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak. Orestujte ich, až kým nezmäknú.
  3. Do hrnca pridajte kuracie žalúdky a restujte ich so zeleninou asi 5 minút.
  4. Zalejte všetko kuracím vývarom a priveďte k varu. Následne znížte teplotu a nechajte polievku variť asi 30-40 minút, kým sa žalúdky nezmäknú.
  5. Keď sú žalúdky mäkké, ochutnajte polievku a dochuťte soľou a čiernym korením podľa preferencií.
  6. Podávajte polievku do misiek a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že si pochutnáte!

Kuracie žalúdky - polievka-2

2) Kuracie žalúdky – polievka

Žalúdky z kurčiat sú považované v mnohých kuchyniach za veľmi chutné a výživné. Dnes vám ponúkame recept na vynikajúcu polievku z kuracích žalúdkov, ktorá poteší vašu rodinu aj priateľov. Tento pokrm je ideálny na zahriatie v chladných dňoch a je veľmi jednoduchý na prípravu.

Ako dlho sa varí vajíčko na tvrdo?

Ako dlho sa varí vajíčko na tvrdo?

Čítať viac »

Ingrediencie na polievku z kuracích žalúdkov

Na zhotovenie tejto vydatnej polievky budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 500 g žalúdkov z kurčiat
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 liter kuracieho vývaru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na posypanie

Postup prípravy polievky

Začnite tým, že dôkladne umyjete a očistíte kuracie žalúdky. Na panvici si na troške oleja opražte nasekanú cibuľu do zlatistej farby. Potom pridajte žalúdky z kurčiat a smažte ich, kým nezmenia farbu. Následne pridajte nasekané mrkvy a zemiaky, ktoré dodajú polievke chuť a textúru.

Odtiaľto stačí pridať kurací vývar a nechať všetko zovrieť. Potom znížte teplotu a varte na miernom ohni približne 30 minút, kým sú žalúdky mäkké. Na záver pridajte rozdrvený cesnak, dochuťte soľou a korením a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Podávajte horúcu a vychutnajte si unikátnu chuť tejto jedinečnej polievky. Užite si prípravu a dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Martina Hecko píše:

    Kuracia žalúdková polievka je jedna z mojich obľúbených.

  2. Bohumil38 píše:

    Super recept, vyskúšam ho zajtra!

  3. Psoltisova píše:

    Ja by som to ešte ozvláštnila trochou cesnaku.

  4. Grznar Gabriela píše:

    Mňam, musím to vyskúšať! Vyzerá to veľmi chutne!

  5. Darina70 píše:

    Kuracia žalúdková polievka je moja obľúbená! Skvelý recept!

  6. Qobsut píše:

    Mňam, po prečítaní tohto článku mám hlad! Skvelý recept na vyskúšanie

  7. Iondrejkova píše:

    Rada by som skúsila tento recept. Ďakujem za inšpiráciu.