Ak hľadáte recept na kuraciu žalúdkovú polievku, tu je jednoduchý a chutný spôsob, ako ju pripraviť:
Ingrediencie:
- 500 g kuracích žalúdkov
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 2 stonky zeleru, nakrájané na kolieska
- 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
- 1 liter kuracieho vývaru
- 2 lyžičky masla
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- petržlenová vňať
Kuracie žalúdky – polievka
- Najprv si dôkladne opláchnite kuracie žalúdky pod tečúcou vodou.
- V hrnci rozpálte maslo a pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak. Orestujte ich, kým nezmäknú.
- Pridajte kuracie žalúdky do hrnca a orestujte ich spolu so zeleninou asi 5 minút.
- Zalejte všetko kuracím vývarom a privedte k varu. Potom znížte teplotu a nechajte polievku variť asi 30-40 minút, kým sa žalúdky nezmäknú.
- Akonáhle sú žalúdky mäkké, ochutnajte polievku a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
- Polievku servírujte do misky a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dúfam, že si pochutnáte!
2)
Kuracie žalúdky sú v mnohých kuchyniach považované za nesmierne chutné a výživné. Dnes vám prinášame recept na lahodnú kuraciu žalúdočnú polievku, ktorá poteší vašu rodinu i priateľov. Tento pokrm je ideálny na zahriatie v chladných dňoch a zároveň je veľmi jednoduchý na prípravu.
Ingrediencie na kuraciu žalúdočnú polievku
Na prípravu tejto vydatnej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500 g kuracích žalúdkov
- 1 stredná cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 1 liter kuracieho vývaru
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na posypanie
Postup prípravy polievky
Začnite tým, že kuracie žalúdky dôkladne umyjete a očistíte. Na panvici si na troche oleja opražte nasekanú cibuľu do zlatista. Potom pridajte kuracie žalúdky a smažte ich, kým nezmenia farbu. Následne pridajte nasekané mrkvy a zemiaky, ktoré dodajú polievke chuť a textúru.
Odtiaľto stačí pridať kurací vývar a nechať všetko spolu zovrieť. Následne znížte teplotu a varte na miernom ohni približne 30 minút, kým sú žalúdky mäkké. Na záver pridajte rozdrvený cesnak, dochuťte soľou a korením a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Podávajte horúcu a vychutnajte si exeptickú chuť tejto jedinečnej polievky. Užite si prípravu a dobrú chuť!
Vyzera to naozaj chutne.
Kuracia žalúdková polievka je jedna z mojich obľúbených.
Dá sa to aj bez mrkvy?
Super recept, vyskúšam ho zajtra!
Ja by som to ešte ozvláštnila trochou cesnaku.
Mňam, musím to vyskúšať! Vyzerá to veľmi chutne!
Kuracia žalúdková polievka je moja obľúbená! Skvelý recept!
Mňam, po prečítaní tohto článku mám hlad! Skvelý recept na vyskúšanie
Rada by som skúsila tento recept. Ďakujem za inšpiráciu.