Pokiaľ hľadáte recept na polievku z kuracích žalúdkov, tu nájdete jednoduchý a výborný postup, ako ju zhotoviť:
Potrebné suroviny:
- 500 g žalúdkov z kurčiat
- 1 cibuľa, jemne posekaná
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 2 stonky zeleru, nakrájané na kolieska
- 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
- 1 liter kuracieho vývaru
- 2 lyžičky masla
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- petržlenová vňať
Polievka z kuracích žalúdkov
- Na začiatku dôkladne opláchnite žalúdky z kurčiat pod tečúcou vodou.
- V hrnci rozohrejte maslo a pridajte nasekanú cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak. Orestujte ich, až kým nezmäknú.
- Do hrnca pridajte kuracie žalúdky a restujte ich so zeleninou asi 5 minút.
- Zalejte všetko kuracím vývarom a priveďte k varu. Následne znížte teplotu a nechajte polievku variť asi 30-40 minút, kým sa žalúdky nezmäknú.
- Keď sú žalúdky mäkké, ochutnajte polievku a dochuťte soľou a čiernym korením podľa preferencií.
- Podávajte polievku do misiek a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dúfam, že si pochutnáte!
2) Kuracie žalúdky – polievka
Žalúdky z kurčiat sú považované v mnohých kuchyniach za veľmi chutné a výživné. Dnes vám ponúkame recept na vynikajúcu polievku z kuracích žalúdkov, ktorá poteší vašu rodinu aj priateľov. Tento pokrm je ideálny na zahriatie v chladných dňoch a je veľmi jednoduchý na prípravu.
Ingrediencie na polievku z kuracích žalúdkov
Na zhotovenie tejto vydatnej polievky budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 500 g žalúdkov z kurčiat
- 1 stredná cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 1 liter kuracieho vývaru
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na posypanie
Postup prípravy polievky
Začnite tým, že dôkladne umyjete a očistíte kuracie žalúdky. Na panvici si na troške oleja opražte nasekanú cibuľu do zlatistej farby. Potom pridajte žalúdky z kurčiat a smažte ich, kým nezmenia farbu. Následne pridajte nasekané mrkvy a zemiaky, ktoré dodajú polievke chuť a textúru.
Odtiaľto stačí pridať kurací vývar a nechať všetko zovrieť. Potom znížte teplotu a varte na miernom ohni približne 30 minút, kým sú žalúdky mäkké. Na záver pridajte rozdrvený cesnak, dochuťte soľou a korením a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Podávajte horúcu a vychutnajte si unikátnu chuť tejto jedinečnej polievky. Užite si prípravu a dobrú chuť!