Kuracie žalúdky - polievka

Ak hľadáte recept na kuraciu žalúdkovú polievku, tu je jednoduchý a chutný spôsob, ako ju pripraviť:

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích žalúdkov
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na kolieska
  • 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
  • 1 liter kuracieho vývaru
  • 2 lyžičky masla
  • soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať

 

Kuracie žalúdky – polievka

  1. Najprv si dôkladne opláchnite kuracie žalúdky pod tečúcou vodou.
  2. V hrnci rozpálte maslo a pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak. Orestujte ich, kým nezmäknú.
  3. Pridajte kuracie žalúdky do hrnca a orestujte ich spolu so zeleninou asi 5 minút.
  4. Zalejte všetko kuracím vývarom a privedte k varu. Potom znížte teplotu a nechajte polievku variť asi 30-40 minút, kým sa žalúdky nezmäknú.
  5. Akonáhle sú žalúdky mäkké, ochutnajte polievku a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  6. Polievku servírujte do misky a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že si pochutnáte!

 

2)

Kuracie žalúdky sú v mnohých kuchyniach považované za nesmierne chutné a výživné. Dnes vám prinášame recept na lahodnú kuraciu žalúdočnú polievku, ktorá poteší vašu rodinu i priateľov. Tento pokrm je ideálny na zahriatie v chladných dňoch a zároveň je veľmi jednoduchý na prípravu.

Ingrediencie na kuraciu žalúdočnú polievku

Na prípravu tejto vydatnej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g kuracích žalúdkov
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 liter kuracieho vývaru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na posypanie

Postup prípravy polievky

Začnite tým, že kuracie žalúdky dôkladne umyjete a očistíte. Na panvici si na troche oleja opražte nasekanú cibuľu do zlatista. Potom pridajte kuracie žalúdky a smažte ich, kým nezmenia farbu. Následne pridajte nasekané mrkvy a zemiaky, ktoré dodajú polievke chuť a textúru.

Odtiaľto stačí pridať kurací vývar a nechať všetko spolu zovrieť. Následne znížte teplotu a varte na miernom ohni približne 30 minút, kým sú žalúdky mäkké. Na záver pridajte rozdrvený cesnak, dochuťte soľou a korením a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Podávajte horúcu a vychutnajte si exeptickú chuť tejto jedinečnej polievky. Užite si prípravu a dobrú chuť!

Podobné príspevky

9 Komentárov

  1. Martina Hecko píše:

    Kuracia žalúdková polievka je jedna z mojich obľúbených.

  2. Bohumil38 píše:

    Super recept, vyskúšam ho zajtra!

  3. Psoltisova píše:

    Ja by som to ešte ozvláštnila trochou cesnaku.

  4. Grznar Gabriela píše:

    Mňam, musím to vyskúšať! Vyzerá to veľmi chutne!

  5. Darina70 píše:

    Kuracia žalúdková polievka je moja obľúbená! Skvelý recept!

  6. Qobsut píše:

    Mňam, po prečítaní tohto článku mám hlad! Skvelý recept na vyskúšanie

  7. Iondrejkova píše:

    Rada by som skúsila tento recept. Ďakujem za inšpiráciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *