Kurbis polievka

 

Ak hľadáte recept na polievku z tekvice, tu je jednoduchý a lahodný recept:

Budete potrebovať:

  • 1 malú tekvicu (približne 700 g)
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 polievkovú lyžicu olivového oleja
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • šľahačku na ozdobenie
  • fenikelové semienka na posypanie

 

Polievka z tekvice

Postup:

  1. Tekvicu dôkladne umyte, olúpte a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte tiež.
  2. V hrnci rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu s cesnakom, kým zmäknú a získajú zlatistú farbu.
  3. Pridajte do hrnca nakrájanú tekvicu a zemiaky a poduste niekoľko minút, kým sa zelenina nezmäkne.
  4. Zalejte zeleninovým vývarom a varte približne 15-20 minút, kým sú tekvica a zemiaky absolútne mäkké.
  5. Mixujte polievku pomocou mixéra alebo ponorného mixéra, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu.
  6. Podľa chuti prisypte soľ a čierne korenie. Ak je polievka príliš hustá, môžete pridať trošku vody alebo vývaru.
  7. Podávajte polievku s kopčekom šľahačky na vrchu a posypte fenikelovými semienkami.

Dúfam, že vám tento návod pomôže! Dobrú chuť!

Kurbis polievka-2

Tvarohovo čučoriedkový koláč

Tvarohovo čučoriedkový koláč

Čítať viac »

2) Kurbis polievka

Polievka z tekvice je obľúbeným jedlom, ktoré zahreje a osvieži. Je nielen chutná, ale aj veľmi výživná. Okrem toho, že poskytuje skvelý zdroj vitamínov, má aj nízky obsah kalórií. V tomto recepte vám ukážeme, ako prichystať samostatný hrniec tejto lahodnej polievky.

Ingrediencie na prípravu polievky

Na to, aby ste pripravili túto výnimočnú pochúťku, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 kg upečenej tekvice
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • olivový olej
  • čerstvé bylinky na dekoráciu (napríklad petržlen)

Postup prípravy

Prvým krokom je predpríprava tekvice – umyte ju, zbavte semienok a nakrájajte na kocky. Potom cibuľu a cesnak nakrájajte na malé kúsky. Na strednom plameni zohrejte olivový olej v hrnci a pridajte cibuľu s cesnakom. Restujte asi 5 minút, kým cibuľa nezmäkne.

Do hrnca vložte pripravenú tekvicu a následne ju zalejte zeleninovým vývarom. Variete približne 20 minút, alebo kým tekvica nezmäkne. Po uvarení všetko rozmixujte do hladkej konzistencie. Na záver vmiešajte smotanu a osolte a okoreníte podľa vlastnej chuti. Podávajte horúce, ozdobené čerstvými bylinkami.

Vychutnajte si túto chutnú tekvicovú polievku s chlebom alebo krutónmi. Je ideálna na zimu a určite poteší všetkých vašich blízkych!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Matiasko Milada píše:

    Ďakujem za tento skvelý recept. Určite sa do toho pustím a pripravím ju aj doma!

  2. Anonym píše:

    Recept vyzerá super! Určite si ho vyskúšam pri najbližšej príležitosti.

  3. Nikola33 píše:

    Aký skvelý recept, ďakujem za neho!

  4. Tvlckova píše:

    Super recept, jednoduché na prípravu a chutné!

  5. Konstantin04 píše:

    Vyskúšam tento recept na večeru, znie skvele.