Kurča na kyslej kapuste s pivom

Kurča na kyslej kapuste s pivom.

Niekto by si povedal že ide o chlapský recept ale je to skvelé jedlo aj pre deti. Len preto že sa tam pridáva pivo to neznamená, že to je alkoholické. Celý alkohol sa vyparí behom varenia. Takže nemajte obavu a statu chuti alebo o opilosť.

 

Kurča na kyslej kapuste s pivom

  • 2 – 4 kusy kuracích stehien
  • 3 hrste kapusty kvasenej (kyslej)
  • 2 kusy jablka
  • 1 kus cibuľka
  • soľ
  • čierne korenie (drvené)
  • mletá sladká paprika
  • celá rasca
  • drvená rasca
  • trstinový cukor, hnedý PL (polievkové lyžice)
  • med 2,3 ČL (čajová lyžica)
  • olivový olej 2,3 ČL
  • pivo plzenské (odporúčam) 1 – 2 dcl

 

Postup na prípravu: Kurča na kyslej kapuste s pivom

  1. Nakrájame na pol mesiačky jablká a na mesiačiky cibuľu. To všetko dáme na panvicu pražiť na olivovom oleji. Počkáme kým sa nám to pekne spraží a môžeme pokračovať na druhú fázu.
    Môžete použiť fialovú cibuľu avšak pri nej nečakajte sfarbenie do zlatista. Potom si musíte všimnúť tepelného spracovania jabĺk ak použijete fialovú cibuľku.
  2. Všetko to pokryjeme vrstvou tak 1 až 2 centimetre kapusty môžeme aj viac. Ak je kapusta príliš kyslá môžeme ju premyť. Ak ná nevyhovuje jej veľkosť tak ju v pohode nakrájate na menšie časti. Pridajte na kapustu cukor a med. Potom ju okoreníme rascou celou a mletou a môžete ju hneď podliať pivom. Všetko nám to pekne začne voňať a pivo nám začne peniť.
  3. Ak sa nám to všetko pekne vypenilo a tak môže to peniť aj potom. Ak nám kapusta pekne zmäkla nie úplne. tak môžeme pridať okorenené kura. Ktoré som si osolili a nakorenili čiernym korením a červenou paprikou mletou. Klobásku môžete taktiež pridať na lepšiu chuť.
  4. Následne to dáme piecť na 150 stupňov celzia a zakryjeme to buď plechom alebo alobalom. Pred koncom to môžeme na pár minúť odkryť ak chceme aby sa nám to pripieklo. Ale taktiež nezabudnite to po odkrytí poliať medom a dať späť piecť.

Následne po upečení môžeme podávať. Vychádza to na 2 porcie ak to robíme na panvici ale tak môžete to v poriadku na začiatku piecť aj na takom pekáči z rúčkami. Alebo rovno v rúre. Ako prílohu môžete zvoliť zeleninku alebo chlieb.

Dobrú chuť.

Quick Chicken Legs Recipe With Beer | Snack in 15 minutes

 

Kurča na kyslej kapuste s pivom

Kurča na kyslej kapuste s pivom je skvelé jedlo, vhodné aj pre deti, napriek prítomnosti piva. Alkohol sa úplne vyparí počas varenia, preto nemusíte mať obavy z jeho prítomnosti. Tu je recept na toto chutné jedlo:

Potrebné suroviny:

  • 2 – 4 kusy kuracích stehien
  • 3 hrste kyslej kapusty
  • 2 kusy jablka
  • 1 kus cibuľka
  • soľ
  • čierne korenie (drvené)
  • mletá sladká paprika
  • celá rasca
  • drvená rasca
  • 2-3 polievkové lyžice trstinového cukru
  • 2-3 čajové lyžičky medu
  • 2-3 čajové lyžičky olivového oleja
  • 1-2 deci piva (odporúčame plzeňské)

Postup prípravy:

  1. Nakrájajte jablká a cibuľu na polmesiačiky a orestujte ich na panvici s olivovým olejom. Počkajte, kým sa pekne zľahka opečia, a potom prejdite na ďalšiu fázu.
    Môžete použiť aj fialovú cibuľu, ale nebude mať taký zlatistý efekt. Zároveň dávajte pozor na teplotné spracovanie jabĺk, ak používate fialovú cibuľu.
  2. Pokryte všetko vrstvou kyslej kapusty (1-2 centimetre je dosť, ale môžete pridať aj viac). Ak je kapusta príliš kyslá, môžete ju prepláchnuť. Ak sa vám nezdá jej veľkosť, pokojne ju nakrájajte na menšie kúsky. Na kapustu pridajte cukor a med a potom ju okoreňte celou a drvenou rascou. Ošúpte kapustu pivom, kým všetko pekne voňa a pivo sa začne peniť.
  3. Ak všetko pekne vypení a kapusta zmäkne, pridajte kúsky okorenenej kuracej polievky. Môžete si ich osoliť a okoreniť čiernym korením a mletou červenou paprikou. Ak chcete, môžete pridať aj klobásu pre bohatšiu chuť.
  4. Vložte jedlo do rúry zakryte pekáčom alebo alobalom a pečte pri teplote 150°C. Pred koncom pečenia krátko odhaľte, ak chcete, aby sa jedlo trochu podpeklo. Nezabudnite po odhaľovaní poliať medom a vrátiť do rúry.

Po dopečení môžete podávať a vychutnať si toto skvelé jedlo. Tento recept vám poskytne 2 porcie, ale ak pripravujete na panvici, môžete ho aj zvýšiť na väčšie množstvo. Ako prílohu môžete zvoliť zeleninu alebo chlieb.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *