Klasickú piškótovú roládu s mascarpone si môžete pripraviť nasledovne:

Suroviny:

  • 4 vajcia
  • 100 g cukru
  • 100 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml šľahačky
  • 50 g práškového cukru
  • vanilkový extrakt alebo vanilkový cukor

 

Piškotová roláda s mascarpone

Postup:

  1. Oddelte bielky a žĺtky a bielky si dajte na stranu. Žĺtky zmiešajte s cukrom a štipkou soli do peny. Postupne pridávajte múku a opatrne premiešajte, aby sa nevytvorili hrudky.
  2. Bielky vyšľahajte do tuha a opatrne vmiešajte do pripravenej zmesi.
  3. Plech vyložte pečiacim papierom a zmes naň nalejte. Rovnomerne ju rozotrite pomocou špachtle.
  4. Piškótovú zmes pečte na 180 °C asi 10-12 minút, kým piškót nezhnedne.
  5. Hotový piškót z rolády opatrne preložte na cukrový povrch a nechajte vychladnúť.
  6. Mascarpone zmiešajte so šľahačkou, práškovým cukrom a vanilkovým extraktom alebo vanilkovým cukrom. Zmes šľahajte do tuha.
  7. Vychladnutý piškót potrite pripravenou mascarpone zmesou a opatrne zrolujte do jednej rovnej rolády.
  8. Roládu dajte do chladničky chladiť minimálne 1 hodinu, ideálne však cez noc.
  9. Pred podávaním môžete posypať piškótovú roládu práškovým cukrom alebo ozdobiť kúskami čokolády, ovocím alebo šľahačkou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *