Kuracie mäso so zeleninou

Recept 1: Kuracie maso so zeleninou v pomarančovom glazúre

Potrebujeme:

  • 500 g kuracieho mäsa (prsia)
  • 1 veľkú cuketu, nakrájanú na tenké pásiky
  • 1 malú papriku (červenú alebo žltú), nakrájanú na pásiky
  • 1 malú cibuľu, jemne nasekanú
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 pomaranče (šťava a kôra)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice medu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Kuracie mäso so zeleninou

Postup:

  1. Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky.
  2. Vo veľkej panvici zohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu a cesnak. Orestujeme ich dozlatista.
  3. Pridáme papriku a cuketu a orestujeme 2-3 minúty, kým nebudú mäkké.
  4. Do panvice pridáme kuracie mäso a opekáme ho zo všetkých strán, kým nie je pripravené. Znížime teplotu na strednú.
  5. Z pomarančov vytlačíme šťavu a pridáme ju do panvice spoločne s kôrou z jedného pomaranča.
  6. Primiešame med a dobre premiešame, aby sa všetko spojilo. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  7. Krytom panvice zakryjeme a dusíme 10-15 minút, až kým sa mäso dobre prepečie a zelenina oslaďuje.
  8. Podávame s vareným ryžou alebo pečivom. Dobrú chuť!

Recept 2: Kuracie maso so zeleninou a broskyňami

Potrebujeme:

  • 500 g kuracieho mäsa (stehná alebo hruď), nakrájané na kocky
  • 2 stredne veľké mrkvy, na kolieska nakrájané
  • 1 paprika (červená alebo žltá), nakrájaná na pásiky
  • 1 uhorka, olúpaná a nakrájaná na kolieska
  • 2 broskyne, zbavené kôstky a nakrájané na štvorce
  • 1 cibuľu, jemne nasekanú
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička horčice
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej na opraženie

Postup:

  1. Kuracie mäso osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme ich dozlatista.
  3. Pridáme kuracie mäso a opečieme ho, kým nie je z každej strany dobre prepečené. Odložíme mäso bokom.
  4. V rovnakej panvici pridáme nakrájané mrkvy, papriku a uhorku. Orestujeme ich, kým nezmäknú.
  5. V malej miske zmiešame sójovú omáčku, med a horčicu. Pridáme túto zmes do panvice a dobre premiešame.
  6. Pridáme nakrájané broskyne a prehrejeme všetko spolu ešte asi 2-3 minúty.
  7. Návratne pridáme kuracie mäso a do panvice premiešame. Dochutíme soľou a čerstvo mletým korením podľa chuti.
  8. Dusíme dobre promiešanú zmes ešte 5 minút, kým sa všetky chute spoja a mäso dobre prepečie.
  9. Môžeme podávať s ryžou, zemiakovými hranolkami alebo čínskymi rezancami. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *