Kyslá fazuľová polievka so zemiakmi

Na prípravu kyslej fazuľovej polievky so zemiakmi budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 250 g sušenej kyslej fazule
– 2 stredne veľké zemiaky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 kocka zeleninového bujónu
– 1/2 citróna (šťava)
– 2 lyžice hladkej múky
– 2 lyžice kyslej smotany
– 2 lyžice nasekaného kôpru

 

Kyslá fazuľová polievka so zemiakmi

Postup:
1. Večer pred prípravou si dáme nasiaknuť kyslú fazuľu do vody.
2. Na druhý deň vodu z hrozna sliviek zlejeme a fazuľu prepláchneme čistou vodou.
3. Do hrnca dáme fazuľu, zalijeme vodou (asi 1,5 litra) a povaríme do zmäknutia (asi 30-40 minút).
4. Zemiaky olúpeme, nakrájame na malé kocky a pridáme do hrnca s fazuľou. Povaríme, kým sa zemiaky neuvária.
5. Cibuľu a cesnak jemne nasekáme. Na panvici s olejom ich orestujeme spolu s mletou paprikou, aby sa uvoľnila aróma.
6. Zmes s cibuľou a cesnakom pridáme do hrnca s fazuľou a zemiakmi. Pridáme soľ, korenie a kocku bujónu.
7. Povaríme polievku ešte pár minút, aby sa všetky chute spojili.
8. Múku zmiešame so šťavou z polovice citróna a pridáme do polievky, aby sa zahustila.
9. Na záver vmiešame kyslú smotanu a posypeme nasekaným kôprom.
10. Polievku ešte krátko povaríme, kým sa smotana náležite zohreje.
11. Nakoniec ju môžete dochutiť soľou, korením alebo citrónovou šťavou podľa vlastného vkusu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *