Lievance s droždím

 

Určite! Tu je recept na lievance s droždím v slovenčine:

Potrebné ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 7 g sušeného droždia
  • 2 lyžice cukru
  • štipka soli
  • 2 vajcia
  • 300 ml mlieka
  • olej na fritovanie

 

Lievance s droždím

Postup:

  1. V menšom hrnci zohrejte mlieko na miernu teplotu. Pridajte k nemu cukor a poriadne zamiešajte, aby sa cukor úplne rozpustil.
  2. V miske si pripravte kvások. Nalejte 100 ml teplého mlieka do misky a pridajte droždie. Nechajte stáť asi 10 minút, kým sa na povrchu nevytvorí pena.
  3. Do misy s kváskom pridajte múku, vajcia a štipku soli. Postupne prilievajte zvyšné mlieko a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  4. Cesto umiestnite na teplé miesto a zakryte utierkou, nechajte odpočívať asi 1 hodinu, kým nenarastie a nezdvojnásobí svoj objem.
  5. Na rozpálenej panvici rozotrite olej. Pomocou plnej lyžice odoberajte cesto z misy a ukladajte ho na panvicu v malých kôpkach.
  6. Vypražte lievance z oboch strán do zlatista a dôkladne prepečené.
  7. Hotové lievance podávajte s medom, džemom, tvarohom alebo ovocím. Prajeme dobrú chuť!

Tento recept by mal byť dostatočný na približne 10-12 lievancov. Neváhajte a vychutnajte si ich!

Lievance s droždím-2

Jánošíkové bravčové rebierko

Jánošíkové bravčové rebierko

Čítať viac »

2) Lievance s droždím

Lievance s droždím sú veľmi populárne jedlo, ktoré sa hodí na raňajky alebo desiatu. Tieto nadýchané a chutné lievance sú výborným spôsobom, ako začať deň. V tomto článku vám prinesieme recept so všetkými potrebnými surovinami a podrobným návodom na ich prípravu.

Ingrediencie potrebné na lievance s droždím

Na prípravu lievancov s droždím budú potrebné nasledujúce ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 1 balenie suchého droždia (7 g)
  • 250 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 50 g cukru
  • 1/2 lyžičky soli
  • 50 g rozpusteného masla
  • Prísady na servírovanie (med, ovocie, šľahačka)

Postup na prípravu lievancov

Aby ste si vyrobili lievance s droždím, postupujte podľa týchto jednoduchých krokov:

  1. V miske spojte múku, suché droždie, cukor a soľ.
  2. V inej miske dôkladne rozšľahajte vajcia a pridajte mlieko s rozpusteným maslom.
  3. Postupne prilievajte tekutú zmes do suchej, dôkladne premiešajte, aby sa všetky súčasti spojili.
  4. Misku zakryte utierkou a nechajte cesto kvásť na teplom mieste približne 30 minút.
  5. Na panvici rozohrejte trochu oleja a pomocou naberačky nalievajte cesto. Lievance pečte z oboch strán, kým nie sú zlaté.
  6. Podávajte teplé s medom, ovocím alebo šľahačkou podľa vašich preferencií.

Pripomíname, že lievance s droždím sú fantastický spôsob, ako obohatiť svoj jedálniček o niečo nové a chutné. Vyskúšajte ich sami a spríjemnite si deň skvelou chuťou!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Mbartos píše:

    Dobre vyzerajú, musím to skúsiť.

  2. Nora39 píše:

    Vďaka za recept, určite to vyskúšam.

  3. Samuel Zeman píše:

    Lievance s droždím sú super, moja babka ich robievala často.