Maďarský guláš z diviny recept

Samotný guláš je tradičné maďarské jedlo, ktoré dokáže zahriať brucho aj dušu. Ak máte chuť na exotickú verziu tohto jedla, predstavujem vám recept na maďarský guláš z divočiny. Táto verzia je bohatá na arómu a vyvážená v chuti.

Ingrediencie:

  • 500 g divočiny (srnčie, jelenej, diviaka)
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • 3 polievkové lyžice sadla alebo oleja
  • 2 polievkové lyžice sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička mletého ríbezleho semienka
  • 1 čajová lyžička mletého koriandra
  • 1 čajová lyžička mletej červenej papriky
  • 2 bobkové listy
  • 2 stredné paradajky (alebo 1 lyžica paradajkovej pretlaku)
  • 500 ml vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Maďarský guláš z diviny recept

Postup:

  1. Mäso si umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Osolte a okoreňte.
  2. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na drobno.
  3. Vo väčšom hrnci rozohrejte sadlo alebo olej. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  4. Hrniec odstavte a pridajte sladkú papriku, ríbezle semienka, koriander a mletú červenú papriku. Premiešajte a nechajte chvíľu odpočívať, aby sa všetky ingrediencie vzájomne prepojili.
  5. Hrniec vráťte späť na sporák a pridajte nakrájanú divočinu. Dôkladne premiešajte a restujte mäso, až zmení farbu z vnútornej aj vonkajšej strany.
  6. Pridajte múku a za stáleho miešania varte asi 2 minúty, aby múka zhnedla.
  7. Pridajte paradajky (alebo paradajkový pretlak), bobkové listy a vývar. Premiešajte a privarte k varu.
  8. Keď smesa začne vrieť, znížte teplotu a nechajte guláš variť na miernom ohni pod vekom približne 1,5 až 2 hodiny, kým sa mäso nezmäkne.
  9. Počas varenia občas premiešajte a prípadne dochuťte soľou a korením podľa svojej chuti.
  10. Podávajte s chlebom alebo knedľami a vychutnajte si autentickú chuť maďarského guláša z divočiny!

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Tento recept na guláš z diviny vyzerá úžasne! Nikdy som neskúšal variť divinu, ale určite to vyskúšam. Dúfam, že sa mi podarí taký chutný výsledok. Ďakujem za zdieľanie receptu!

  2. MartaKucharka píše:

    Wow, maďarský guláš z diviny znie skvele! Mám rada nové recepty a tento určite zaradím do svojho zoznamu. Dúfam, že bude chutiť celej rodine! Ďakujem za tip.

  3. Petrik77 píše:

    Nikdy by som nepovedal, že guláš môže byť taký výnimočný! Tento recept je pre mňa inšpiráciou. Musím si poznačiť ingrediencie a vyskúšať ho čoskoro. Teším sa na tú chuť!

  4. Svetluska99 píše:

    Tento recept na maďarský guláš je presne to, čo som hľadala! Znie veľmi chutne a priam lákavo. Určite ho pripravím na víkendovú večeru s priateľmi. Ďakujem za skvelý nápad!

  5. LukaskoSuper píše:

    Skvelý článok o maďarskom guláši! Mám rád tradičné jedlá a tento recept vyzerá fakt lahodne. Teším sa, až ho uvarím a pochutnám si na tejto delikatesnej kombinácii chutí.

  6. ZuzanaKreativne píše:

    Tento guláš z diviny je presne to, čo potrebujem na zahriatie v chladných dňoch! Milujem takéto jedlá plné chuti a arómy. Už sa teším, ako si ho pripravím doma!

  7. MilanRecepty píše:

    ‘Maďarský guláš’ – aké krásne slová! Tento recept vyzerá veľmi lákavo a ja mám rád varenie s rodinou. Určite ho budeme skúšať spoločne počas nadchádzajúceho víkendu!

  8. _KatyCulina_ píše:

    ‘Mňam!’ Tento recept ma úplne oslovil! Guláš z diviny ešte nepoznám, ale jeho príprava vyzerá jednoducho a chutne. Rada skúšam nové veci v kuchyni, tak ideme na to!

  9. !Tomino! píše:

    ‘Guláš z diviny’ – to je niečo nové pre mňa! Vyzerá to ako výborné jedlo pre celú rodinu. Určite sa do toho pustím podľa vášho návodu a prinesiem im kúsoček Maďarska domov.

  10. #AndrejNaJedlo# píše:

    ‘Tradičný maďarský guláš’, ktorý zahrieva telo aj dušu? To je presne to, čo potrebujem na chladné dni! Som nadšený týmto receptom a už teraz viem, že bude u nás doma hitom!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *