Maková plnka do kysnutého koláča

Recept na makovú plnku do kysnutého koláča:

Potrebujeme:

– 250 g mletých makov
– 100 g práškového cukru
– 50 g masla
– 1 vajce
– 1 vanilkový cukor
– štipka soli
– mlieko podľa potreby

 

Maková plnka do kysnutého koláča

Postup:

1. Na začiatok si pripravíme všetky potrebné ingrediencie. Mleté maky preosiat vo veľkej miske, pridáme práškový cukor, vanilkový cukor a štipku soli.
2. V hrnci si roztopíme maslo a pridáme ho do suchých surovín.
3. Zmiešame všetko dohromady a potom pridáme aj vajce. Dobre premiešame, a ak je hmota príliš tuhá, pridáme trochu mlieka, aby sme dosiahli konzistenciu hustého krému.
4. Hotovú makovú plnku potom nanesieme na rozvaľkané kysnuté cesto, ktoré sme predtým urobili podľa obľúbeného receptu.
5. Nakoniec záleží iba na vás, ako chcete tento koláč ďalej ozdobiť. Môžete ho posypať mletými orechmi, mandľami, alebo len jemne polejete javorovým sirupom.

Náš recept na makovú plnku do kysnutého koláča je veľmi jednoduchý a rýchly. Vaši blízki budú určite nadšení z výsledného výtvoru! Dobrú chuť.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *