Plnka do kura je skvelý spôsob, ako obohatiť chuť vykosteného kuracieho mäsa. Tu je jednoduchá a chutná receptúra plnky:

Potrebujeme:
– 500 gramov vykosteného kuracieho mäsa (krídla, stehná alebo prsia)
– 1 strednú cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 100 gramov šunky
– 100 gramov tvrdého syra (emmentál, eidam)
– soľ
– mleté čierne korenie
– bylinky podľa preferencie (napríklad majoránka, petržlen)

Plnka do kuraťa

Postup:

1. Kuracie mäso opláchneme pod tečúcou vodou a odsúčame nadbytočnú vodu. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

2. Cibuľu a cesnak jemne nakrájame a orestujeme na panvici bez oleja, kým nezískajú zlatistú farbu. Odstavíme a necháme vychladnúť.

3. Vďaka mixéru alebo strúhadlu si pripravíme šunku a syr na plnkovanie kuracieho mäsa. Nakrájame ich na menšie kúsky alebo ich nadrobno nastrúhame.

4. Do panvice s orestovanou cibuľou a cesnakom pridáme šunku a syr. Premiešame, až kým sa syr nerozpustí a všetky ingrediencie sa spoja do jednotnej hmoty.

5. Hotovú plnku necháme vychladnúť a potom ju nalejeme do vykosteného kuracieho mäsa. Mäso môžeme pomôcť prstami, aby sme plnku dostali do hlbšej časti kuracieho kusu.

6. Hotové plnené kuracie mäso uložíme do pekáča a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C. Dĺžka pečenia závisí od hrúbky kúskov mäsa. Cenať by sme mali, až kým mäso nezmäkne a nepozbiera si jemnú zlatistú farbu.

7. Pred podávaním necháme mäso chvíľu odpočívať a tešiť sa na lahodné a plné plnky.

Plnka do kura je skvelá spolu s dusenou ryžou alebo cestovinami, podávať ju môžeme aj s čerstvou zeleninou alebo šalátom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *