Maková štrúdla z lístkového cesta

Ak chcete pripraviť makovú štrúdľu z lístkového cesta, budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • 500 g lístkového cesta
  • 250 g mletého maku
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g masla
  • 2 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • mlieko podľa potreby (asi 100 ml)
  • strúhanka na posýpanie
  • soľ podľa chuti

 

Maková štrúdla z lístkového cesta

  1. Rozmraziť lístkové cesto podľa inštrukcií na obale.
  2. Zatiaľ si pripraviť makovú náplň. Zalejte mletý mak horúcim mliekom a nechajte ho asi 15 minút odstáť. Potom pridajte práškový cukor, vanilkový cukor a vajcia. Poriadne premiešajte.
  3. Pripravené lístkové cesto rozvaľkajte na plát hrúbky asi 3 mm.
  4. Na povrch cesta naneste makovú náplň a rovnomerne ju rozotrite.
  5. Cesto s náplňou zrolujte a položte na plech vyložený papierom na pečenie.
  6. Rozmiešajte žĺtko s trochou mlieka a potrite ho povrch štrúdle.
  7. Na vrch štrúdle posypte strúhanku.
  8. Vložte plech do vyhriatej rúry a pečte pri teplote 180 °C asi 30 – 40 minút, kým štrúdľa nezhnedne a neupiecete.
  9. Po upečení nechajte štrúdlu chvíľu vychladnúť pred krájaním a podávajte ju mierne teplú.

Dúfam, že vám chutí!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *