Tvarohovo-syrové pagáčiky

Chystáte sa vytvoriť tvarohovo-syrné pagáče? Je to skvelý nápad! Tu je jednoduchý slovenský recept, ktorý si môžete vyskúšať:

Tvarohovo-syrné pagáče

Suroviny:

  • 200 g tvarohu
  • 100 g masla
  • 250 g hladkej múky
  • 100 g strúhaného syra (napr. eidam, gouda)
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička kypriacej múčky
  • 1 čajová lyžička kmínu

 

Tvarohovo-syrové pagáčiky

Postup:

  1. Najskôr si predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si plech vyložený papierom na pečenie.
  2. Vo veľkej miske zmiešajte tvaroh, maslo, múku, syr, vajce, soľ, kypriacu múčku a kmín. Vypracujte hladké cesto.
  3. Z cesta vytvárajte malé bochánky a pokladajte ich na pripravený plech. Môžete ich tvarovať ako malé pagáče alebo podľa vlastného uváženia.
  4. Pagáče vložte do predhriatej rúry a pečte približne 20 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.
  5. Hotové pagáče nechajte vychladnúť a podávajte ich ako chuťovku alebo s nejakou omáčkou.

Teším sa, až ich vyskúšate!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *