Chystáte sa vytvoriť tvarohovo-syrné pagáče? Je to skvelý nápad! Tu je jednoduchý slovenský recept, ktorý si môžete vyskúšať:
Tvarohovo-syrné pagáče
Suroviny:
- 200 g tvarohu
- 100 g masla
- 250 g hladkej múky
- 100 g strúhaného syra (napr. eidam, gouda)
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička kypriacej múčky
- 1 čajová lyžička kmínu
Tvarohovo-syrové pagáčiky
Postup:
- Najskôr si predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si plech vyložený papierom na pečenie.
- Vo veľkej miske zmiešajte tvaroh, maslo, múku, syr, vajce, soľ, kypriacu múčku a kmín. Vypracujte hladké cesto.
- Z cesta vytvárajte malé bochánky a pokladajte ich na pripravený plech. Môžete ich tvarovať ako malé pagáče alebo podľa vlastného uváženia.
- Pagáče vložte do predhriatej rúry a pečte približne 20 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Hotové pagáče nechajte vychladnúť a podávajte ich ako chuťovku alebo s nejakou omáčkou.
Teším sa, až ich vyskúšate!