Lečo s ačokčou (fotorecept)

Ospravedlňujem sa, ale momentálne nemám možnosť poskytnúť Vám fotorecept na lečo s ačokčou v slovenčine. Tu je však textový recept pre Vás:

Potrebujete:

  • 2 hrnčeky hnedých alebo zelených šošovíc
  • 1 svazok čerstvej petržlenovej vňate, nasekaný
  • 2 cibule, jemne nakrájané
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 papriky, nakrájané na kocky
  • 2 konzervy nasekaných paradajok
  • 4 hrnčeky zeleninového vývaru
  • 1 lyžica mletej papriky
  • 1 lyžica červenej papriky v prášku
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Lečo s ačokčou

Postup:

  1. Šošovice dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou.
  2. Väčší hrniec zahrejte a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Dusťe ich, kým nezdobia sklo.
  3. Pridajte papriku a mrkvu a dusťte ďalších pár minút.
  4. Pridajte šošovice, paradajky, mletú papriku, červenú papriku v prášku a zeleninový vývar. Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte.
  5. Nechajte zmes prevrieť, znížte teplotu a varíte pod pokrievkou približne 30-40 minút, kým šošovice nezmäknú.
  6. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
  7. Nakoniec pridajte nasekanú petržlenovú vňať a podávajte teplé.

Toto jedlo môžete podávať samostatne ako polievku alebo s prílohou ako hlavné jedlo. Dobrú chuť pri príprave leča s ačokčou!

Poznámka: Ak si želáte fotorecept, odporúčam vyhľadať si ho cez internetové vyhľadávače, kde nájdete obrazovú podobu tohto jedla.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *