Určite! Tu je recept na bravčovo-kurací dvojboj so slovenskou ryžou:

Suroviny:

  • 300 g bravčového mäsa (plátky)
  • 300 g kuracieho mäsa (plátky)
  • 1 cibuľa (nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 papriky rôznych farieb (nakrájané)
  • 200 g šampiňónov (nakrájaných)
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica mletej papriky
  • 300 g ryže

 

Bravčovo-kurací dvojboj so slovenskou ryžou

Postup:

  1. V hrnci uvaríme ryžu podľa pokynov na obale.
  2. Rozohrejeme olej na panvici a pridáme cibuľu a cesnak. Orestujeme ich, kým nezmäknú.
  3. Pridáme bravčové a kuracie mäso a opražíme ho, kým nie je pekne hnedé.
  4. Pridáme papriky a šampiňóny a všetko spolu dusíme asi 5-7 minút.
  5. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a pridáme mletú papriku. Dobre premiešame a necháme dusiť ešte 2-3 minúty.
  6. Servírujeme bravčovo-kurací dvojboj s dusenou slovenskou ryžou.

Dúfam, že vám chutí! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *