Bravčovo-kurací dvojboj so slovenskou ryžou

Určite! Tu je recept na bravčovo-kurací dvojboj so slovenskou ryžou:

Suroviny:

  • 300 g bravčového mäsa (plátky)
  • 300 g kuracieho mäsa (plátky)
  • 1 cibuľa (nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 papriky rôznych farieb (nakrájané)
  • 200 g šampiňónov (nakrájaných)
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica mletej papriky
  • 300 g ryže

 

Bravčovo-kurací dvojboj so slovenskou ryžou

Postup:

  1. V hrnci uvaríme ryžu podľa pokynov na obale.
  2. Rozohrejeme olej na panvici a pridáme cibuľu a cesnak. Orestujeme ich, kým nezmäknú.
  3. Pridáme bravčové a kuracie mäso a opražíme ho, kým nie je pekne hnedé.
  4. Pridáme papriky a šampiňóny a všetko spolu dusíme asi 5-7 minút.
  5. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a pridáme mletú papriku. Dobre premiešame a necháme dusiť ešte 2-3 minúty.
  6. Servírujeme bravčovo-kurací dvojboj s dusenou slovenskou ryžou.

Dúfam, že vám chutí! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

 

2)

Ingrediencie:

Na bravčové mäso:

  • 500 g bravčového boku alebo stehna
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička oregana
  • 100 ml slanej vody alebo vývaru

Na kuracie mäso:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžica medu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička zázvora (mletý alebo čerstvý)

Na slovenskú ryžu:

  • 300 g ryže (ideálne slovenská, napr. kulatozrnná)
  • 600 ml vody
  • Soľ podľa chuti
  • 1 lyžica masla (voliteľné)
  • 1 čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava bravčového mäsa:

    • Bravčové mäso nakrájajte na malé kocky. Na panvici rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte do zlatista.
    • Pridajte cesnak, mletú papriku, oregano, soľ a korenie. Krátko opražte, aby sa uvoľnili arómy.
    • Pridajte bravčové mäso a orestujte zo všetkých strán. Následne podlite vodou alebo vývarom a nechajte dusiť na miernom ohni približne 30 minút, kým mäso nezmäkne.
  2. Príprava kuracieho mäsa:

    • Kuracie prsia nakrájajte na kocky a marinujte v zmesi sójovej omáčky, medu, cesnaku, soľi a korení. Nechajte marinovať aspoň 15 minút.
    • Na panvici rozohrejte trochu oleja a kuracie mäso pridajte. Smažte na strednom ohni, kým nie je zlaté a prepečené (približne 10-15 minút).
  3. Príprava ryže:

    • Ryžu prepláchnite pod tečúcou vodou, aby ste odstránili prebytočný škrob. V hrnci privedite vodu so soľou do varu. Pridajte ryžu a varte na miernom ohni pod pokrievkou asi 15-20 minút, alebo kým ryža nie je mäkká a voda nevsiakne.
    • Po uvarení môžete ryžu zamiešať s troškou masla a posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.
  4. Servírovanie:

    • Na tanier nanosíte ryžu ako základ a na ňu naukladáte obidve mäsa – bravčové aj kuracie.
    • Môžete ozdobiť čerstvou zeleninou, ako sú paradajky a uhorky, alebo podávať so šalátom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *