Určite! Tu je recept na bravčovo-kurací dvojboj so slovenskou ryžou:
Suroviny:
- 300 g bravčového mäsa (plátky)
- 300 g kuracieho mäsa (plátky)
- 1 cibuľa (nasekaná)
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 2 papriky rôznych farieb (nakrájané)
- 200 g šampiňónov (nakrájaných)
- 2 lyžice oleja
- Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica mletej papriky
- 300 g ryže
Bravčovo-kurací dvojboj so slovenskou ryžou
Postup:
- V hrnci uvaríme ryžu podľa pokynov na obale.
- Rozohrejeme olej na panvici a pridáme cibuľu a cesnak. Orestujeme ich, kým nezmäknú.
- Pridáme bravčové a kuracie mäso a opražíme ho, kým nie je pekne hnedé.
- Pridáme papriky a šampiňóny a všetko spolu dusíme asi 5-7 minút.
- Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a pridáme mletú papriku. Dobre premiešame a necháme dusiť ešte 2-3 minúty.
- Servírujeme bravčovo-kurací dvojboj s dusenou slovenskou ryžou.
Dúfam, že vám chutí! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.
2)
Ingrediencie:
Na bravčové mäso:
- 500 g bravčového boku alebo stehna
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 lyžice oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1 lyžička oregana
- 100 ml slanej vody alebo vývaru
Na kuracie mäso:
- 500 g kuracích pŕs
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 lyžica medu
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička zázvora (mletý alebo čerstvý)
Na slovenskú ryžu:
- 300 g ryže (ideálne slovenská, napr. kulatozrnná)
- 600 ml vody
- Soľ podľa chuti
- 1 lyžica masla (voliteľné)
- 1 čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
-
Príprava bravčového mäsa:
- Bravčové mäso nakrájajte na malé kocky. Na panvici rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte do zlatista.
- Pridajte cesnak, mletú papriku, oregano, soľ a korenie. Krátko opražte, aby sa uvoľnili arómy.
- Pridajte bravčové mäso a orestujte zo všetkých strán. Následne podlite vodou alebo vývarom a nechajte dusiť na miernom ohni približne 30 minút, kým mäso nezmäkne.
-
Príprava kuracieho mäsa:
- Kuracie prsia nakrájajte na kocky a marinujte v zmesi sójovej omáčky, medu, cesnaku, soľi a korení. Nechajte marinovať aspoň 15 minút.
- Na panvici rozohrejte trochu oleja a kuracie mäso pridajte. Smažte na strednom ohni, kým nie je zlaté a prepečené (približne 10-15 minút).
-
Príprava ryže:
- Ryžu prepláchnite pod tečúcou vodou, aby ste odstránili prebytočný škrob. V hrnci privedite vodu so soľou do varu. Pridajte ryžu a varte na miernom ohni pod pokrievkou asi 15-20 minút, alebo kým ryža nie je mäkká a voda nevsiakne.
- Po uvarení môžete ryžu zamiešať s troškou masla a posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.
-
Servírovanie:
- Na tanier nanosíte ryžu ako základ a na ňu naukladáte obidve mäsa – bravčové aj kuracie.
- Môžete ozdobiť čerstvou zeleninou, ako sú paradajky a uhorky, alebo podávať so šalátom.
Dobrú chuť!