Maková torta bez múky

 

Tu je recept na rýchlu makovú tortu bez použitia múky:

Zloženie:

  • 250 g mletého maku
  • 250 ml mlieka
  • 200 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 100 g rozpusteného masla

 

Bezlepková maková torta

Príprava:

  1. V mise spojte mletý mak s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom.
  2. V inej mise oddelte bielka od žĺtok a bielka si odložte.
  3. Pridajte mlieko a rozpustené maslo k žĺtkom a dobre premiešajte.
  4. K zmesi s makom pridajte žĺtkovú tekutinu a dôkladne premiešajte.
  5. Do tejto masy vmiešajte prášok do pečiva a štipku soli a znova premiešajte.
  6. V ďalšej miske vyšľahajte bielka so štipkou soli, až kým nevytvoríte tuhý sneh.
  7. Opatrne vmiešajte sneh do makovej zmesi, aby ste udržali vzdušnosť cesta.
  8. Nalejte cesto do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.
  9. Pekárte tortu v predhriatej rúre na 180 °C približne 40-45 minút, alebo kým sa nezíska zlatistá farba.
  10. Po upečení nechajte tortu vychladnúť vo forme cca 10 minút, následne opatrne vyberte a nechajte úplne vychladnúť na mriežke.

Táto maková torta bez múky je vynikajúcim dezertom, ktorý si môžete užiť samotný alebo s ovocím, šľahačkou či inými pochúťkami. Pochutnajte si!

Cesnakový krém s oreganom – polievka

Cesnakový krém s oreganom – polievka

Čítať viac »

Maková torta bez múky-2

2) Maková torta bez múky

Makovú tortu bez múky ocenia tí, ktorí sa vyhýbajú klasickej pšeničnej múke, avšak hľadajú sladké dezerty. Tento recept spojuje jednoduché zloženie a ponúka úžasnú chuť a textúru, ktorá vás zaručene očarí. V nasledujúcich riadkoch objavíte potrebné zložky ako aj praktický a rýchly postup prípravy.

Ingrediencie na makovú tortu

Na prípravu makovej torty bez múky budete potrebovať:
– 250 g mletého maku
– 4 vajcia
– 200 g cukru
– 2 lyžice oleja
– 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva
– 150 ml mlieka
– štipku soli

Pôsob prípravy

1. Najprv si predhrejte rúru na 180 °C a pripravte tortovú formu s papierom na pečenie.
2. V mise vyšľahajte vajcia so cukrom, až kým zmes nezbelie a nebude nadýchaná. Pridajte olej a mlieko a všetko dôkladne premiešajte.
3. V inej miske spojte mletý mak, prášok do pečiva a soľ. Tieto suché zloženiny postupne vmiešajte do vaječnej zmesi, kým sa všetko dobre neprepojí.
4. Nalejte hotovú zmes do pripravenej formy a pečte okolo 30-35 minút, alebo kým nebude torta zlatistá a na dotyk pevná.
5. Po upečení tortu nechajte vychladnúť, potom ju môžete podávať. Je výborná s ovocím alebo jogurtom.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Ikral píše:

    Recept na makovú tortu bez múky je veľmi praktický a zaujímavý. Určite ho skúsim.

  2. Jakubova Paulina píše:

    Maková torta bez múky je skvelou voľbou pre tých, ktorí sa vyhýbajú klasickej pšeničnej múke, ale chcú si aj tak vychutnať sladké dezerty.