Makový koláč bez múky

poháriky, ale aj tých, ktorí preferujú bezlepkové varianty. Môžete ho podávať na rôzne príležitosti, či už ide o oslavy alebo len tak, pre radosť.

Alternatívny recept na makový koláč bez múky

Ingrediencie:

  • 250 g mletého maku
  • 200 g vlašských orechov
  • 200 g práškového cukru
  • 6 kusov vajec
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • trošku soli

Postup:

  1. Príprava zmesi: V hlbokej miske skombinujte mletý mak, práškový cukor, prášok do pečiva a vanilkový cukor.
  2. Nasekanie orechov: Vlašské orechy nasekajte na jemno a pridajte k suchým surovinám.
  3. Príprava bielok: Bielka oddelte od žĺtkov a vyšľahajte ich so štipkou soli na tuhý sneh.
  4. Príprava žĺtkov: Žĺtka rozšľahajte do peny a postupne zapracujte zvyšné suroviny, nakoniec pridajte aj bielkový sneh. Opatrne premiešajte, aby sa mienilo zachovalo nadýchanosť.
  5. Pečenie: Zmes preložte do vopred naolejovanej formy a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30-35 minút.

Rada na záver: Makový koláč bez použitia múky je vynikajúcim dezertom, ktorý poteší vašu rodinu aj priateľov. Nezabudnite ho podávať s láskou a chuťou! Dobrú chuť!poháriky, no aj zrak. Jeho jemná, vlhká konzistencia a bohatá maková chuť určite oslovia každého priaznivca sladkých delikates. Tento dezert môžete podávať s čajom alebo kávou, a vďaka jednoduchosti prípravy ho môžete piecť aj pravidelne. Prajeme vám príjemný zážitok pri jeho degustácii!

 

Toscána polievka

Toscána polievka

Čítať viac »

Prečo zvoliť recept na makový koláč bez múky?

Makový koláč bez múky a lepku je výbornou voľbou z viacerých aspektov:

  1. Bezlepková alternatíva: Pre tých, ktorí majú citlivosť na lepok alebo celiakiu, je makový koláč bez múky ideálnym riešením. Môžete si vychutnať sladkosť bez obáv z nepríjemných reakcií na lepok.
  2. Jednoduché suroviny: Tento dezert sa zvyčajne pripravuje z bežne dostupných surovín, ako sú mak, vajcia, mlieko a cukor. Robí to z neho rýchlu a nenáročnú pochúťku.
  3. Vyšší obsah živín: Mak je bohatý na vápnik, horčík a vlákninu, čo zvyšuje výživové hodnoty vášho dezertu.
  4. Skvelá chuť: Maková chuť je jedinečná a kombinovaním s rôznymi ingredienciami, ako sú ovocie alebo čokoláda, môžete vytvoriť fantastické chuťové kombinácie.
  5. Rýchla príprava: Koláč sa obyčajne pripravuje promptne, čo je ideálne na nečakané návštevy alebo na rýchlu desiatu.
  6. Variabilita receptov: Existuje množstvo variácií na prípravu makového koláča bez múky, čo vám dáva príležitosť experimentovať a prispôsobovať recept podľa svojich preferencií.

Príprava makového koláča bez múky je teda nielen lahodná, ale aj zdraviu prospešná a praktická voľba.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Ignac72 píše:

    Skvelý recept! Určite vyskúšam, pečenie je moje hobby.

  2. Ferjencikova Brigita píše:

    Tieto recepty sú veľmi zaujímavé. Rada varím bez múky, takže ma tento článok veľmi potešil.

  3. Imojzis píše:

    Dúfam, že mi aj napriek nižšiemu kulinárskemu umu vyjdú oba recepty. Veľmi sa teším na výsledok!

  4. Drahomir Dacej píše:

    Makový koláč bez múky je naozaj skvelá voľba pre sladkú pochúťku. Teším sa na vyskúšanie týchto receptov!