Recept: Mangalica ako divina po slovensky recept.
Suroviny:
- 1 kg mangalicového mäsa
- 3 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 2 lyžice hladkej múky
- 500 ml hovädzieho vývaru
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Mangalica ako divina recept
Postup:
- Mäso nakrájajte na menšie kúsky a dochuťte soľou a čiernym korením.
- Na panvici rozohrejte olej a orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak, kým sa nezlatistia.
- Pridajte nakrájanú mrkvu a orestujte ju spolu s cibuľou a cesnakom.
- Vložte na panvicu nakrájané kúsky mangalice a opražte ich zo všetkých strán, aby sa mäso pekne sfarbilo.
- Pridajte hladkú múku a miešajte, kým sa múka nenasaje olejom a nesfárbi sa do zlata.
- Postupne pridávajte hovädzí vývar a nechajte zmes povariť, kým nezhustne.
- Dobrú chuť!
Tento recept vám umožní vychutnať si tradičné slovenské jedlo s využitím mangalice, ktorá je vynikajúcou voľbou pre mäsové milovníkov. Dúfame, že si ho vychutnáte a bude vám chutiť!
Poznámka: Ak vás zaujíma viac receptov a informácií o slovenskej kuchyni, radi vám pomôžeme.
2)
Mangalica je unikátne plemeno prasiat, ktoré sa vyznačuje svojím jemným a šťavnatým mäsom. Tento druh diviny sa stal populárnym medzi gurmánmi, a tiež je obľúbeným prvkom v tradičnej slovenskej kuchyni. V tomto recepte sa zameriame na spôsob, ako pripraviť mangalicu, ktorá poteší vaše chuťové poháriky.
Ingrediencie na Mangalicu
Na prípravu mangalica ako divina budete potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 1 kg mangalice (napríklad stehna alebo chrbta)
- 2 stredné cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 500 ml červeného vína
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 lyžica tymiánu
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup Prípravy
Pri príprave mangalice ako divina je kľúčové správne postupovať, aby sa zachovala chuť a šťavnatosť mäsa. Najprv si pripravte marinádu z červeného vína, tymiánu, cesnaku, soli a korenia. Mäso nechajte marinovať cez noc, aby ste dosiahli bohatú chuť.
Na druhý deň si predhrejte rúru na 180°C. V hlbokej panvici na rastlinnom oleji opečte nakrájanú cibuľu do zlata, potom pridajte mrkvu nakrájanú na kolieska. Po chvíli pridajte marinované mäso a krátko ho opražte, aby sa uzavreli šťavy.
Potom preložte všetko do zapekacej misy, zalejte zvyškom marinády a prikryte alobalom. Pečte približne 120 minút, kým mäso nie je mäkké a šťavnaté. Servírujte s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky alebo čerstvý chlieb, a vychutnajte si skutočnú chuť slovenskej kuchyne.
Tento recept na mangalicu je úžasný! Vždy som sa bál variť mäso, ale teraz mám chuť to skúsiť. Suroviny sú jednoduché a určite to bude chutiť skvele. Určite vyskúšam čoskoro!
Wow, mangalica ako divina znie fantasticky! Mám rád tradičné slovenské jedlá a tento recept sa mi veľmi páči. Určite ho zaradím do svojho jedálnička a pozvem aj rodinu, nech ochutnajú!
Recept na mangalicu ma nadchol! Je skvelé, že môžeme využiť slovenské suroviny a pripraviť si niečo chutné. Už sa teším na to, ako to urobím doma a prekvapím svojich blízkych!
Tak toto je presne to, čo hľadám! Mangalica ako divina vyzerá tak lákavo. Rada varím pre svoju rodinu a tento recept určite otestujem. Ďakujem za inšpiráciu!
Super recept! Mangalica je veľmi chutné mäso a postup je jednoduchý na pochopenie. Teším sa, keď si ho pripravím. Verím, že všetkým bude chutiť tak ako mne! Dobrú chuť!
Jupí! Tento recept na mangalicu ma veľmi potešil. Už som počul veľa dobrého o jej chuti a teraz mám príležitosť to vyskúšať aj ja. Naozaj sa teším na varenie podľa vášho návodu!
Toto vyzerá úžasne! Mangalica má skutočne unikátne mäso a tento spôsob prípravy vyzerá skvele. Nemôžem sa dočkať, kedy si pripravím toto jedlo doma pre seba aj priateľov.
“Mangalica ako divina” znie veľmi lákavo! Týmto spôsobom môžem priniesť niečo nové do mojej kuchyne. Ďakujem za recept, určite ho vyskúšam už tento víkend!
“Mangalica” ma vždy zaujímala a tento recept je presne to pravé orechové pre mňa! Určite sa pustím do varenia čoskoro a verím, že výsledok bude ohromujúci.
“Mangalica ako divina”? Znie skvelo! Rád varím tradičné jedlá a táto kombinácia surovín ma nadchla. Dúfam, že všetko pôjde hladko a moje pokrmy budú chutiť famózne.
Tento recept na mangalicu je úžasný! Veľmi sa teším, že môžem vyskúšať niečo tradičné. Určite to bude skvelé jedlo pre moju rodinu. Ďakujem za zdieľanie tohto receptu, vyzerá to chutne a lákavo!
Mangalica ako divina? To znie fantasticky! Milujem slovenskú kuchyňu a tento recept si rozhodne zapíšem. Určite poteším svojich blízkych niečím novým a chutným. Dúfam, že aj im bude chutiť!
Som nadšený z tohto receptu! Mangalica je naozaj výnimočné mäso a teším sa, že ho môžem pripraviť doma. Vďaka za jednoduchý postup, určite sa do toho pustím ešte dnes večer!
Wow, aký skvelý recept! Už dlho som hľadala niečo nové do kuchyne a toto vyzerá presne tak, ako som si predstavovala. Ďakujem, že ste sa podelili o tento úžasný nápad s nami všetkými!
Tento recept na mangalicu ma veľmi zaujal! Nikdy som ju neskúšal pripraviť doma, ale teraz mám obrovskú chuť to skúsiť. Vyzerá to tak chutne a určite si to užijem s rodinou. Skvelé tipy!
Mangalica ako divina? To je skvelý nápad! Teším sa na prípravu tohto jedla pre našu rodinu na víkendovú večeru. Chcem vyskúšať aj tie pridané ingrediencie – určite dodajú jedlu výnimočnú chuť!
‘Dobrú chuť!’ – toto ma dostalo! Mangalica má fakt skvelé mäso a som rád, že existujú takéto tradičné recepty. Dám vedieť po ochutnaní, ale už teraz viem, že to bude delikatesa.
‘Tento recept je parádny!’ Určite ho vyskúšam cez víkend! Mám rád slovenské jedlá a tento spôsob prípravy mňa osobne veľmi zaujal. Mám pocit, že budeme mať skvelý rodinný večer!
‘Wow! Aká fantázia!’ Mangalicu sme mali len raz na oslave a bola výborná. Teším sa na prípravu doma podľa vášho návodu – určite oslním svojich hostí! Ďakujem za tento super tip.
‘Tento recept znie fantasticky!’ Neviem sa dočkať víkendu, aby som mohol uvariť túto špecialitu pre celú rodinu. Určite pridám aj nejaké svoje obľúbené koreniny – verím, že výsledok bude úžasný!