Mangalica ako divina recept

Recept: Mangalica ako divinové jedlo po slovensky.

 

Zloženie:

  • 1 kg mäsa z mangalice
  • 3 kusy cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 kusy mrkvy
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • soľ a čierne korenie podĺa chuti
  • olej na opekanie

 

Mangalica ako divinové jedlo recept

Návod na prípravu:

  1. Mäso nakrájajte na menšie časti a dochuťte soľou a čiernym korením.
  2. Na panvici rozohrejte olej a osmahnite nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.
  3. Pridajte na plátky nakrájanú mrkvu a krátko ju opražte s cibuľou a cesnakom.
  4. Na panvicu presuňte nakrájané kúsky mangalice a opražte ich z každej strany, aby sa mäso pekne zafarbilo.
  5. Pridajte hladkú múku a premiešajte, kým sa múka nepopáli a nezíska zlatú farbu.
  6. Postupne vlievajte hovädzí vývar a varte, kým sa zmes nezahustí.
  7. Prajem dobrú chuť!

Tento recept umožňuje vychutnať si klasické slovenské jedlo s použitím mangalice, ktorá je skvelou voľbou pre milovníkov mäsa. Dúfame, že si ho obľúbite a bude vám chutiť!

Poznámka: Ak máte záujem o ďalšie recepty a informácie o slovenskej gastronómii, radi vám poskytneme pomoc.

 

Lievance plnené nutellou

Lievance plnené nutellou

Čítať viac »

Mangalica ako divina recept - 2

2) Mangalica ako divina recept

Mangalica je jedinečné plemeno svíň, známe svojím delikátnym a šťavnatým mäsom. Tento druh diviny sa teší obľube medzi gurmánmi a zároveň je cennou súčasťou tradičnej slovenskej kuchyne. V tomto recepte sa zameriame na prípravu mangalice, ktorá osloví vaše chuťové vnímanie.

Na prípravu mangalice ako divinové jedlo budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 kg mangalice (napríklad stehna alebo chrbta)
  • 2 stredne veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 500 ml červeného vína
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžica tymiánu
  • soľ a čierne korenie podĺa chuti

Postup Prípravy

Pri príprave mangalice ako divinového jedla je dôležité dodržiavať správny postup, aby sa zachovala chuť a šťavnatosť mäsa. Najskôr si pripravte marinádu z červeného vína, tymiánu, cesnaku, soli a korenia. Mäso nechajte marinovať cez noc, aby ste dosiahli intenzívnu chuť.

Na druhý deň predhrejte rúru na 180°C. V hlbokej panvici na rastlinnom oleji osmahnite nakrájanú cibuľu do zlata, potom pridajte mrkvu nakrájanú na kolečka. Po chvíli pridajte marinované mäso a krátko ho osmahnite, aby sa šťavy uzavreli.

Následne preneste všetko do zapekacej misy, zalejte zvyškom marinády a zakryte alobalom. Pečte asi 120 minút, kým mäso nie je mäkké a šťavnaté. Podávajte s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky alebo čerstvý chlieb, a vychutnajte si pravú chuť slovenskej kuchyne.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. Kocúrik123 píše:

    Tento recept na mangalicu je úžasný! Vždy som sa bál variť mäso, ale teraz mám chuť to skúsiť. Suroviny sú jednoduché a určite to bude chutiť skvele. Určite vyskúšam čoskoro!

  2. ZelenáRybka píše:

    Wow, mangalica ako divina znie fantasticky! Mám rád tradičné slovenské jedlá a tento recept sa mi veľmi páči. Určite ho zaradím do svojho jedálnička a pozvem aj rodinu, nech ochutnajú!

  3. Srdiečko88 píše:

    Recept na mangalicu ma nadchol! Je skvelé, že môžeme využiť slovenské suroviny a pripraviť si niečo chutné. Už sa teším na to, ako to urobím doma a prekvapím svojich blízkych!

  4. BublinkovýMacko píše:

    Tak toto je presne to, čo hľadám! Mangalica ako divina vyzerá tak lákavo. Rada varím pre svoju rodinu a tento recept určite otestujem. Ďakujem za inšpiráciu!

  5. TajomnýPanta píše:

    Super recept! Mangalica je veľmi chutné mäso a postup je jednoduchý na pochopenie. Teším sa, keď si ho pripravím. Verím, že všetkým bude chutiť tak ako mne! Dobrú chuť!

  6. VeselýŠarkan píše:

    Jupí! Tento recept na mangalicu ma veľmi potešil. Už som počul veľa dobrého o jej chuti a teraz mám príležitosť to vyskúšať aj ja. Naozaj sa teším na varenie podľa vášho návodu!

  7. MalýPrinc píše:

    Toto vyzerá úžasne! Mangalica má skutočne unikátne mäso a tento spôsob prípravy vyzerá skvele. Nemôžem sa dočkať, kedy si pripravím toto jedlo doma pre seba aj priateľov.

  8. _VeseláJabĺčko_ píše:

    „Mangalica ako divina“ znie veľmi lákavo! Týmto spôsobom môžem priniesť niečo nové do mojej kuchyne. Ďakujem za recept, určite ho vyskúšam už tento víkend!

  9. _DúhovýMotýľ_ píše:

    „Mangalica“ ma vždy zaujímala a tento recept je presne to pravé orechové pre mňa! Určite sa pustím do varenia čoskoro a verím, že výsledok bude ohromujúci.

  10. _SlnečnýKvet_ píše:

    „Mangalica ako divina“? Znie skvelo! Rád varím tradičné jedlá a táto kombinácia surovín ma nadchla. Dúfam, že všetko pôjde hladko a moje pokrmy budú chutiť famózne.

  11. Jasná hviezda píše:

    Tento recept na mangalicu je úžasný! Veľmi sa teším, že môžem vyskúšať niečo tradičné. Určite to bude skvelé jedlo pre moju rodinu. Ďakujem za zdieľanie tohto receptu, vyzerá to chutne a lákavo!

  12. Kocúrik123 píše:

    Mangalica ako divina? To znie fantasticky! Milujem slovenskú kuchyňu a tento recept si rozhodne zapíšem. Určite poteším svojich blízkych niečím novým a chutným. Dúfam, že aj im bude chutiť!

  13. Srdiečko píše:

    Som nadšený z tohto receptu! Mangalica je naozaj výnimočné mäso a teším sa, že ho môžem pripraviť doma. Vďaka za jednoduchý postup, určite sa do toho pustím ešte dnes večer!

  14. Slniečko píše:

    Wow, aký skvelý recept! Už dlho som hľadala niečo nové do kuchyne a toto vyzerá presne tak, ako som si predstavovala. Ďakujem, že ste sa podelili o tento úžasný nápad s nami všetkými!

  15. Hravý medvedík píše:

    Tento recept na mangalicu ma veľmi zaujal! Nikdy som ju neskúšal pripraviť doma, ale teraz mám obrovskú chuť to skúsiť. Vyzerá to tak chutne a určite si to užijem s rodinou. Skvelé tipy!

  16. Zlatý slon píše:

    Mangalica ako divina? To je skvelý nápad! Teším sa na prípravu tohto jedla pre našu rodinu na víkendovú večeru. Chcem vyskúšať aj tie pridané ingrediencie – určite dodajú jedlu výnimočnú chuť!

  17. Pohodový vlk píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ – toto ma dostalo! Mangalica má fakt skvelé mäso a som rád, že existujú takéto tradičné recepty. Dám vedieť po ochutnaní, ale už teraz viem, že to bude delikatesa.

  18. 'Cukríkovo' píše:

    ‚Tento recept je parádny!‘ Určite ho vyskúšam cez víkend! Mám rád slovenské jedlá a tento spôsob prípravy mňa osobne veľmi zaujal. Mám pocit, že budeme mať skvelý rodinný večer!

  19. 'Rýchly jazdec' píše:

    ‚Wow! Aká fantázia!‘ Mangalicu sme mali len raz na oslave a bola výborná. Teším sa na prípravu doma podľa vášho návodu – určite oslním svojich hostí! Ďakujem za tento super tip.

  20. 'Mačka v krabici' píše:

    ‚Tento recept znie fantasticky!‘ Neviem sa dočkať víkendu, aby som mohol uvariť túto špecialitu pre celú rodinu. Určite pridám aj nejaké svoje obľúbené koreniny – verím, že výsledok bude úžasný!