Samozrejme, radi vám poskytneme recept na vrstvený šalát po slovensky. Tu je:

Suroviny:

  • 1 veľká hlávka ledového šalátu
  • 4 vajcia
  • 2 paradajky
  • 1 uhorka
  • 1 červená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 1 cibuľa
  • 200 g tuniaka alebo kuracieho mäsa na kocky
  • 100 g syra
  • 200 g kyslej smotany
  • 4 lyžice majonézy
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Vrstvený šalát recept

Postup:

  1. Šalát umyte, osušte a natrhajte na menšie kúsky. Položte do misky alebo servírovacieho taniera.
  2. Uvaríte vajcia natvrdo. Nechajte ich vychladnúť a nakrájajte na plátky.
  3. Paradajky, uhorku a papriky opláchnite a nakrájajte na plátky alebo kocky.
  4. Cibuľu olúpte a nakrájajte na tenké plátky.
  5. Môžete si pripraviť aj mäsistú vrstvu. Orestujte mäso na panvici s trochou oleja, osolte a okoreňte podľa chuti.
  6. Na šalátovú vrstvu položte pokrájaný syr.
  7. Premiešajte kyslú smotanu a majonézu dohromady. Osolte a okoreňte podľa chuti. Túto zmes nalejte cez syr.
  8. Na vrstvu syra a zmesi z kyslej smotany a majonézy pokladajte plátky paradajok, uhorky, papriky a cibule. Pridajte aj vajíčka a mäso, ak ste si ho pripravili.
  9. Šalát nechajte v chladničke odpočívať aspoň hodinu, aby sa chute premiešali.
  10. Pred podávaním ozdobte mletým korením a čerstvými bylinkami.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *