Marcipánová poleva

**Suroviny:**
– 150 g jemnej múky
– 200 g práškového cukru
– 4 vajcia
– šťava z 1 citróna
– 200 ml vody

Marcipánová poleva

**Príprava:**
1. Do hrnca si nalejte vodu a priveďte ju do varu.
2. V hlbšej miske spojte múku s cukrom.
3. V menšom množstve studenej vody rozmiešajte múku a cukor, potom pridajte citrónovú šťavu. Nechajte zmes stuhnúť.
4. Do hlbokej misy vložte vajcia a vyšľahajte ich do hustej peny.
5. Postupne pridávajte múčno-cukrovú zmes a dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
6. Nalejte parnú vodu do misky so zmesou a nechajte ju variť na slabom ohni.
7. Občas premiešajte, aby sa zmes nespojila do hrudiek.
8. Po cca 20-30 minútach varenia by mala poleva dosiahnuť požadovanú hustotu.
9. Odstráňte misku z tepla a nechajte polevu vychladnúť.

Hotovú marcipánovú polevu môžete využiť na dekoráciu koláčov, tort a rozmanitých dezertov.

Zapekané makaróny v syrovom kréme

Zapekané makaróny v syrovom kréme

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *