Marináda na kuracie mäso

Marináda na kuracie mäso, ktorý pripravíte rýchlo a bez menších problémov. Zvládne ju naozaj každý a pochutí si na nej celá rodina prípradne vaši známy. Ja ju osobne veľmi rada a často pripravujem.

Ingrediencie:
– 4 kúsky kuracieho mäsa
– 4 lyžice olivového oleja
– 2 lyžice sójovej omáčky
– 2 strúčiky cesnaku (rozdrvíme)
– 1 lyžička mletej červenej papriky
– 1 lyžička mletej kurkumy
– 1 lyžička mletej koriandra
– 1 lyžička mletej kurkumy
– soľ a korenie podľa chuti
– čerstvá petržlenová vňať (nasekaná)

 

Marináda na kuracie mäso

Postup:
1. V miske zmiešame olivový olej, sójovú omáčku, cesnak, papriku, kurkumu, koriander, kurkumu, soľ a korenie.
2. Kuracie mäso umyjeme a osušíme. Potom ho vložíme do misy s marinádou a dobre premiešame, aby sa mäso celé obalilo.
3. Mäso necháme odpočívať v chladničke minimálne 1 hodinu, ideálne však aspoň 4 hodiny, aby sa marináda dôkladne vstrebala.
4. Po odpočinku mäso môžeme upiecť, grilovať alebo smažiť.
5. Pred podávaním môžeme posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť! A neváhajte sa spýtať ak vám nie je niečo nejasné.
Rada vám pomôžem ak ste začiatočník v kuchyni podobne ako aj ja pre niekoľkými rokmi.

 

2)

Kuracie mäso je veľmi obľúbenou surovinou v mnohých kuchyniach. Pre vylepšenie jeho chuti je veľmi dôležité použiť správnu marinádu, ktorá dodá mäsu výraznosť a arómu. Dnes si ukážeme jednoduchý a chutný recept na marinádu, ktorú môžete prispôsobiť podľa svojich preferencií.

Ingrediencie pre marinádu

Na prípravu tejto marinády budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1/2 šálky olivového oleja
  • 1/4 šálky sójovej omáčky
  • 2 lyžice medu alebo cukru
  • 2 lyžice jablčného octu
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička sušeného oregana alebo tymiánu

Postup na prípravu marinády

1. V miske zmiešajte všetky ingrediencie. Dôkladne ich premiešajte, aby sa všetky chutě spojili.

2. Kuracie mäso, ktoré plánujete marinovať, umyte a osušte papierovou utierkou.

3. Mäso vložte do uzatvárateľného sáčka alebo nádoby a marinádu na ňom rozdeľte rovnomerne. Zatvorte sáčok alebo zakryte nádobu a nechajte marinovať v chladničke najmenej na 2 hodiny, najlepšie však cez noc.

4. Po marinovaní mäso vyberte, odstráňte prebytočnú marinádu a pripravte ho podľa vášho výberu, či už na grile, v rúre alebo na panvici.

Táto marináda nie len že dodá mäsu skvelú chuť, ale aj pomôže udržať ho šťavnaté. Vyskúšajte ju a rozmaznávajte svoje chuťové poháriky lahodným pokrmom!

Podobné príspevky

12 Komentárov

  1. Slava Pasek píše:

    Ďakujem za super recept! Urobila som to dnes na obed a všetci boli veľmi spokojní. Určite to ešte urobím!

  2. Valentina50 píše:

    Ďakujem za skvelý návod, veľmi jednoduché a chutné! Už sa teším, kým to vyskúšam doma.

  3. Dacej Blazej píše:

    Marináda je naozaj dôležitá pre vylepšenie chuti mäsa. Veľmi pekne ste to vysvetlili, ďakujem!

  4. Kuchárka123 píše:

    Tento recept je super! Rýchlo a jednoducho sa dá pripraviť. Kuracie mäso je tak chutné, keď ho marinujeme. Odporúčam vyskúšať! Aj moja rodina si to zamilovala.

  5. Slniečko píše:

    Jasné, že sa do toho pustím! Milujem kuracie mäso a táto marináda vyzerá fantasticky. Určite to vyskúšam na víkendovú večeru.

    1. Kocúrko píše:

      Aj ja chcem skontrolovať tento recept! Znie to veľmi chutne!

  6. Zelenáč píše:

    Tento recept je pre mňa ideálny, pretože som začínajúci kuchár. Ďakujem za skvelý tip na marinádu!

  7. JednoduchéRiešenia píše:

    Milujem jednoduché recepty, a tento sa mi páči! Rád varím pre svoju rodinu a určite im urobím radosť touto marinádou.

    1. Čarodejník píše:

      To znie výborne! Teším sa na to, ako bude moje jedlo chutiť!

  8. _FoodLover_ píše:

    ‘Dobrú chuť’ je presne to, čo potrebujem počuť! Tento recept určite vyskúšam na grilovačku s priateľmi.

  9. _Jablko_ píše:

    ‘Vďaka za zdieľanie!’ Tento recept vyzerá veľmi jednoducho a presne takto milujem variť.

  10. _Mačička_ píše:

    ‘Kuracie mäso je moja obľúbená pochutina!’ S touto marinádou to určite bude ešte lepšie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *