Na prípravu budeme potrebovať nasledujúce suroviny:
– 4 kuracie filety
– 2 čerstvé strúčiky cesnaku
– 2 lyžice olivového oleja
– 2 lyžice citrónovej šťavy
– 1 lyžica soli
– 1 lyžica mletého čierneho korenia
– 1 lyžica mletej sladkej papriky
– 1 lyžica sušeného cesnaku
– 1 lyžica sušenej cibule
– 1 lyžica sušeného tymiánu
– 1 čajová lyžička mletej kurkumy
Grilovacia marináda na kuracie filety
Postup:
1. Kuracie filety dôkladne umyjeme pod prúdom vody a osušíme papierovou utierkou.
2. V miske spojíme olivový olej, citrónovú šťavu, soľ, čierne korenie, sladkú papriku, sušený cesnak, sušenú cibuľu, tymián a kurkumu. Dobre všetko premiešame.
3. Do pripraveného marinády pridáme očistený a nadrobno nakrájaný cesnak. Znovu dôkladne premiešame.
4. Marinádu vylejeme na kuracie filety a necháme ich aspoň 1 hodinu marinovať v chladničke.
5. Potom môžeme kuracie filety grilovať na grile alebo v panvici do zlatista z oboch strán.
Marinované kuracie filety môžeme servírovať s dusenou zeleninou, zemiakovou kašou či čerstvým šalátom. Prajeme dobrú chuť!