Marinovaná krkovička so syrovou omáčkou

 

Predstavujeme vám recept na marinovanú krkovičku so syrovou omáčkou:

Ingrediencie:

  • 1 kg krkovičky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička sušenej bylinky provensálskeho typu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Na prípravu syrovej omáčky budete potrebovať:

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g syra (napríklad Gorgonzola, niva alebo iný váš obľúbený syr)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Marinovaná krkovička v syrovej omáčke

Postup prípravy:

  1. Očistíme krkovičku od nadbytočného tuku a nakrájame ju na rovnaké kocky.
  2. V mise pripravené na marinovanie zmiešame nasekaný cesnak s sójovou omáčkou, olivovým olejom, medom, horčicou, mletou sladkou paprikou, provensálskymi bylinkami, soľou a čiernym korením. Dobre premiešame, aby sme získali homogénnu zmes.
  3. Pripravené kúsky krkovičky vložíme do veľkej misky a zalejeme marinádou. Necháme marinovať aspoň hodinu v chladničke, ideálne však cez noc.
  4. Po marinaní predhrejeme gril na strednú teplotu. Krkovičku grilujeme z oboch strán, až pokým nie je dokonalo prepečená a mäso šťavnaté a jemné.
  5. Keď sa krkovička griluje, pripravíme syrovú omáčku. Na miernom ohni v hrnci rozpustíme syr, potom pridáme smotanu na šľahanie a jemne osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením. Pridáme aj pretlačený cesnak a miešame, kým omáčka nezhustne.
  6. Hotovú omáčku servírujeme s grilovanou krkovičkou. Táto kombinácia vytvára jednu z najužitočnejších kombinácií.
  7. Podávať môžete aj s grilovanou zeleninou, zemiakovými hranolkami alebo čerstvým chlebom.

Prajem dobrú chuť!

 

Marinovaná krkovička so syrovou omáčkou - 2

Živánska na plechu so zemiakmi

Živánska na plechu so zemiakmi

Čítať viac »

2) Marinovaná krkovička so syrovou omáčkou

Ingrediencie:

Na marinádu:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 4 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • soľ podľa chuti

Na syrovú omáčku:

    • 200 g syra (napríklad eidam alebo čedar)
    • 200 ml smotany na varenie
    • 1 lyžica masla
    • 1 strúčik cesnaku (jemne nasekaný)
    • soľ
      • mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti
      • Trochu čerstvého petržlenu na dekoráciu (nepovinné)

Postup prípravy:

      1. Marinovanie krkovičky:

        • V miske skombinujte olivový olej, prelisovaný cesnak, sójovú omáčku, med, horčicu, sušený tymián, mleté čierne korenie a soľ.
        • Krkovičku umyte, osušte a nakrájajte na plátky hrubé približne 2-3 cm.
        • Plátky krkovičky ponorte do marinády a nechajte marenovať aspoň 2 hodiny (ideálne cez noc) v chladničke.
      2. Pečenie krkovičky:

        • Rúru predhrejte na 180 °C.
        • Marinovanú krkovičku položte na pekáč a pečte v predhriatej rúre asi 30-40 minút, až kým mäso nie je prepečené a zlatohnedé. Počas pečenia občas polievajte vlastnou šťavou.
      3. Príprava syrovej omáčky:

        • V menšom hrnci na strednom ohni rozpustite maslo.
        • Pridajte nasekaný cesnak a krátko ho opražte, kým sa nezmäkne.
        • Znížte teplotu a zainvestujte smotanu na varenie. Dôkladne miešajte, aby sa smotana nezrazila.
        • Postupne vmiešavajte nastrúhaný syr a miešajte, až kým sa úplne nerozpustí a omáčka nebude jemná.
        • Ochuťte soľou a mletým čiernym korením podľa úvahy.
      4. Servírovanie:

        • Po upečení vyberte krkovičku z rúry a nechajte chvíľu odpočívať.
        • Krkovičku nakrájajte na plátky a servírujte s teplou syrovou omáčkou.
        • Ozdobte čerstvým petržlénom (ak sa rozhodnete použiť) a podávajte s prílohou podľa vlastného uváženia (napríklad pečené zemiaky alebo zeleninový šalát).

Prajem dobrú chuť!

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    10 Komentárov

    1. Kocúr123 píše:

      Tento recept na marinovanú krkovičku vyzerá naozaj skvele! Už sa teším, ako to pripravím pre rodinu. Syrová omáčka znie veľmi chutne a určite dodá jedlu zvláštny šmrnc. Dúfam, že to bude aj tak chutiť!

    2. JankaKuchárka píše:

      Wow, to je perfektný recept! Krkovička s takou omáčkou bude skvelým jedlom na rodinnú oslavu. Milujem, keď sú jedlá jednoduché, ale pritom chutné. Veľmi sa teším na varenie podľa tohto návodu!

    3. Bublina7 píše:

      Tento recept ma naozaj nadchol! Marinovaná krkovička vyzerá úžasne a syrová omáčka znie ako dokonalý doplnok. Určite to vyskúšam tento víkend a verím, že sa mi podarí urobiť niečo výnimočné.

    4. MilošRybár píše:

      Priznám sa, že som nikdy nerobil marinovanú krkovičku, ale tento recept ma presvedčil. Znie to jednoducho a veľmi chutne! S tou syrovou omáčkou to určite bude dokonalé spojenie. Teším sa na výsledok!

    5. ZelenýMuffin píše:

      Recept je super! Marinovanie krkovičky dáva jedlu krásnu chuť a kombinácia so syrovou omáčkou ma úplne dostala. Určite ho vyskúšam počas víkendu pri grilovaní s priateľmi. Dúfam, že všetkým zachutí!

    6. PetríkKuchár píše:

      S týmto receptom si určite pochutnáme! Krkovička vyzerá fantasticky a tá syrová omáčka mi ide priamo do chuti! Verím, že je to jednoduché a rýchle jedlo pre každého. Teším sa na skúšanie!

    7. RadoslavKreatívny píše:

      ‚Dobrú chuť‘ už mám na jazyku len pri čítaní receptu! Krkovička s touto marinádou znie lákavo a syr v omáčke? To nemôže byť zlé! Vďaka za inšpiráciu k vareniu doma.

    8. _Zuzka_21_ píše:

      ‚Toto je presne ten typ receptu, ktorý hľadám!‘ Marinovaná krkovička so syrovou omáčkou bude ideálnym pokrmom pre našu rodinnú večeru. Už teraz cítim tú vôňu v kuchyni!

    9. _PeťoGurmán_8 píše:

      ‚Wow, fantastický recept!‘ Neviem sa dočkať, kedy ho vyskúšam doma. Syrová omáčka by mala byť lahodná a skombinovať ju s grilovanou krkovičkou? Radosť variť pre rodinu!

    10. __LáskyPekár__ píše:

      ‚Toto vyzerá ako dokonalé jedlo!‘ Milujem všetky ingrediencie v recepte a som si istý, že výsledok bude nielen chutný ale aj krásny na pohľad. Veľká vďaka za podelenie sa o tento nápad!