Marinované kuracie prsia
No kto by z nás nemal rád kus dobrého mäsa v marináde. Ja osobne pripravujem marinádu na veľa spôsobou, buď tu klasickú s horčicou, kečupom, olejom, troškou vody a veľa korenín od všetkého druhu. Alebo si pripravím sladšiu tiež s koreninami, bylinkami ale na záver tam pridám troška medu.
Môžete experimentovať aj z chilli, americkými omáčkami a inými ingredienciami, ktoré nám pomôžu zlepšiť chute. Najdôležitejšia je jedná výrazna chuť, ktorá bude inponovať všetkým pri obednom stole.
Marinované kuracie prsia sú vynikajúcim spôsobom, ako pridať chuť a šťavnatosť do svojho kuracieho mäsa. Existuje veľa spôsobov, ako si ich pripraviť, a každý môže mať svoje obľúbené ingrediencie a techniky. Tu je jedna z možností, ako marinovať kuracie prsia:
Potrebné ingrediencie:
- 4 kuracie prsia
- 1/4 šálky olivového oleja
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 lyžička soľ
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička cesnaku v prášku
- 1 lyžička cibuľového prášku
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušeného tymiánu
Postup:
- V miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, nasekaný cesnak, soľ, čierne korenie, papriku, prášky cesnaku a cibuľky, oregano a tymián. Vytvorte marinádu.
- Položte kuracie prsia do plytkej nádoby a nalejte marinádu cez ne. Uistite sa, že sú prsia dobre pokryté marinádou zo všetkých strán.
- Zakryte nádobu potravinovou fóliou a nechajte kuracie prsia marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, alebo ideálne cez noc.
- Po marinovaní prsia môžete opiecť na grile, smažiť na panvici alebo piecť v rúre. Vždy sa uistite, že mäso je dokonale prepečené až do vnútra.
Takto pripravené marinované kuracie prsia budú mať výraznú chuť a budú perfektnou voľbou pre všetkých milovníkov mäsa.