Na výrobu medovníkov budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 500g hladkej múky
– 200g medu
– 200g tuku
– 2 vajcia
– 100g mletých orechov
– 1 čajovú lyžičku škorice
– 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny
– cukor na posypanie
Mäkké medovníky ihneď po upečení
Priebeh prípravy:
1. V menšom hrnci zahrejte med spolu s tukom a nechajte ich jemne rozpustiť. Následne nechajte túto zmes vychladnúť.
2. Do misky vložte múku a pridajte mleté orechy, škoricu a sódu bikarbónu. Taktiež pridajte vajcia a vychladnutú zmes medu s tukom.
3. Dôkladne spracujte cesto, kým sa všetky suroviny spojí a nevytvoríte hladké cesto.
4. Rozvaľkajte cesto na pomúčenej doske na hrúbku približne 4-5 mm a pomocou foriem na pečenie vyrežte rôzne tvary.
5. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 10-12 minút, kým medovníky nezískajú pekne zlatistú farbu.
6. Po upečení môžete posypať trochou cukru.
Prajem vám dobrú chuť!