Mirror poleva

Na prípravu zrkadlovej polevy budete potrebovať tieto suroviny:

– 200 g cukru
– 50 ml vody
– 100 g bielkov
– štipka kyseliny citrónovej

Zrkadlová poleva

Návod:

1. V hrnci zahrejte cukor s vodou a varte, kým sa cukor úplne nerozpustí a sirup nezačne hustnúť.

2. Bielka spolu so štipkou kyseliny citrónovej vymiešajte v mixéri, až kým sa nevytvorí tuhá a lesklá pena.

Hrachová polievka so slaninou

Hrachová polievka so slaninou

Čítať viac »

3. Pomaly pridávajte varešku sirupu do vyšľahaných bielkov a neustále miešajte, kým poleva nezíska lesklý a pevný vzhľad.

4. Nalejte polevu na studený dezert alebo tortu a nechajte vychladnúť a stuhnúť.

Takto pripravená zrkadlová poleva je mimoriadne lesklá a dokonale pokryje vaše dezerty. Môžete ju využiť na zdobenie tort, výkresov, alebo jednoducho na dosiahnutie elegantného lesku na vašom koláči.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *