Mleté maslové guľky z teľacieho mäsa

Tu je recept na prípravu mletých maslových guliek z teľacieho mäsa:

Suroviny:

  • 500 gramov mletej teľacej šunky
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 vajce
  • 2 PL strúhank
  • 1 PL čerstvého petržlenu, jemne nasekaného
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na smaženie

 

Mleté maslové guľky z teľacieho mäsa

Postup:

  1. V mise zmiešajte mletú teľaciu šunku, nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajce, strúhanku a petržlen. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili. Ak je zmes príliš tekutá, pridajte trochu ďalšej strúhanky.
  2. Osolte a okorente zmes podľa chuti. Ak máte radi silnejšiu chuť, môžete pridať aj ďalšie koreniny ako mleté čierne korenie, ras el hanout alebo kari.
  3. Zmiešanou zmesou vytvorte malé guľky vo veľkosti orecha. Môžete použiť lyžicu alebo si rukami vytvarujte guľky.
  4. Na panvici zohrejte olej a pridajte mleté guľky. Smažte ich z každej strany, kým nebudú zlatisto hnedej farby a dobre prepečené.
  5. Hotové guľky odložte na papierovú utierku, aby absorbovala prebytočný olej.

Tieto mleté maslové guľky môžete servírovať s rôznymi omáčkami ako paradajkovou, smotanovou alebo cesnakovou a doplniť ich prílohou ako ryža, zemiaky alebo šalát. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *