Suroviny:
– 500 g rajčín
– 1 cibuľa
– 1 polievková lyžica oleja
– 1 polievková lyžica hladkej múky
– 1 liter mlieka
– soľ, cukor, čierne korenie
Paradajková polievka s mliekom
Postup:
1. Rajčiny ošúpeme a nakrájame na kocky.
2. Cibuľu nasekáme na drobné kúsky a opražíme na oleji, kým sa nezpriehľadní.
3. Pridáme rajčiny a orestujeme približne 5 minút.
4. Pridáme múku a dôkladne premiešame.
5. Postupne prilievame mlieko a necháme variť. Potom povaríme ešte približne 10 minút.
6. Polievku ochutíme soľou, cukrom a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
7. Na záver ju môžeme popretláčať cez sitko, aby sme odstránili kúsky rajčín.
Takto pripravenú paradajkovú polievku s mliekom je možné podávať s krutónmi alebo rezancami. Prajeme dobrú chuť!