Nadýchané japonské lievance

Pokiaľ túžite po exotických raňajkách, japonské lievance sú skvelou voľbou. Tieto vzdušné a chutné palacinky známe ako „dorayaki“ v Japonsku predstavujú tradičný dezert.

Tu je jednoduchý recept na prípravu japonských lievancov:

Suroviny:

  • 200 gramov hladkej múky
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 polievková lyžica medu
  • 150 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • nutella alebo javorový sirup na náplň

 

Nadýchane japonské lievance

Pokyny:

  1. V mise premiešajte múku, cukor a prášok do pečiva.
  2. Do zmesi pridajte med, mlieko a vajcia a dobre premiešajte, až kým nebudete mať hladké cesto bez hrudiek.
  3. Rozohrejte panvicu na strednom ohni a nalejte malé množstvo cesta (približne ako kávová šálka) na panvicu.
  4. Nechajte cesto na panvici, kým na povrchu nevzniknú bublinky a okraje nebudú pevné.
  5. Obráťte lievanec a pečte ďalšiu minútu na druhej strane.
  6. Opakujte proces, kým nespotrebujete všetko cesto.
  7. Keď sú všetky lievance hotové, nechajte ich vychladnúť na tanieri.
  8. Na záver ich spojte do dvojíc a náplňte ich Nutellou alebo javorovým sirupom.

Teraz si môžete vychutnať nadýchané japonské lievance! Prajeme vám dobrú chuť!

 

Nadýchané japonské lievance - 2

2) Nadýchané japonské lievance

Nadýchané japonské lievance predstavujú malý poklad, ktorý očarí svojou jemnosťou a sladkým chuťovým profilom.

Kuracie stehná v omáčke

Kuracie stehná v omáčke

Čítať viac »

Tento skvostný dezert sa vyznačuje svoju nadýchanou textúrou a príjemnou chuťou, ktorá si získa mnohých. Dnes sa pozrieme na originálny recept na prípravu týchto výnimočných lievancov, ktoré sú ideálne na raňajky alebo ako dezert počas dňa.

Na prípravu nadýchaných japonských lievancov budete potrebovať nasledujúce prísady:

  • 1 šálka hladkej múky
  • 1/2 šálky mlieka
  • 2 veľké vajcia
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1/4 šálky roztopeného masla
  • štipka soli

 

Pokyny na prípravu

Najprv si pripravte cesto. V jednom misa spojte hladkú múku, prášok do pečiva, cukor a soľ. V inej miske vyšľahajte vajcia s mliekom a roztopeným maslom.

Následne postupne pridávajte suché prísady do mokrých a miešajte, až kým nezískate hladkú zmes.

Potom rozohrejte panvicu na strednej teplote a jemne ju potrite maslom. Na panvicu nalejte zmes a zakryte. Pečte približne 4-5 minút z oboch strán, kým sa nevytvorí zlatohnedá kôrka.

Takto vytvoríte nadýchané japonské lievance, ktoré sú dokonalé na podávanie s ovocím, javorovým sirupom alebo šľahačkou. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Peťko123 píše:

    Japonské lievance sú naozaj skvelé! Mám rád ich nadýchanosť a sladkú chuť. Tento recept vyzerá jednoducho, určite ho vyskúšam. Raňajky s takými lievancami musia byť fantastické! Ďakujem za inšpiráciu!

  2. Slniečko93 píše:

    Tento recept na japonské lievance je úžasný! Nemôžem sa dočkať, kedy ich pripravím pre rodinu. Milujeme sladké raňajky a tieto palacinky vyzerajú ako ideálna voľba. Určite ich podávam s javorovým sirupom!

  3. ZuzkaMilá píše:

    Wow, japonské lievance vyzerajú super nadýchané a chutné! Som nadšená, že mám teraz recept na niečo nové. Určite to skúsim cez víkend a urobím si z toho malú oslavu raňajok. Ďakujem za zdieľanie!

  4. JankoHráč píše:

    Nadýchané japonské lievance sú snom každého milovníka sladkostí! Tento recept je presne to, čo som hľadal. Vyzerajú tak lákavo! Myslím si, že po tom, ako ich urobím, sa stanú našou obľúbenou raňajkovou pochúťkou.

  5. MartaLáska píše:

    Japonské lievance ma úplne očarili! Tak lahodné a jednoduché na prípravu. Už sa teším na raňajky s týmito palacinkami. Znie to ako perfektný spôsob, ako začať deň s úsmevom a dobrou náladou!

  6. KikiVtipná píše:

    Takto si predstavujem dokonalé raňajky! Japonské lievance majú úžasnú textúru a chuť. Rada varím a tento recept určite vyskúšam už zajtra ráno. Kto by odolal takýmto dobrotám? Dobrú chuť všetkým!

  7. RoboDoma píše:

    ‚Dorayaki‘ znie fantasticky! Nikdy som ich neskúsil, ale po prečítaní tohto článku sa mi zbiehajú slinky. Myslím si, že toto bude moja nová obľúbená pochúťka na raňajky alebo aj večeru.

  8. MačkaSkokanka píše:

    @Autorka článku: Tvoj recept ma úplne dostal! Nadýchané japonské lievance sú presne to, čo chcem vyskúšať doma s deťmi. Ich radosť pri varení bude určite obrovská a aj mňa poteší výsledok!

  9. [email protected] píše:

    ‚Dorayaki‘ majú svoju osobitnú mágiu! Tento článok je skvelým zdrojom inšpirácie pre všetkých kuchárske duše vonku. Teším sa na skúsenosti pri varení týchto lahodných dezertov doma!

  10. _Dino_82_ píše:

    @Všetci: Nezabudnite pridať veľa Nutelly alebo šľahačky k týmto nádherným lievancom! Bude to nezabudnuteľný zážitok pre vaše chuťové poháriky. Vďaka za tento úžasný recept!