Ak máte chuť na exotické raňajky, japonské lievance sú skvelou voľbou. Tieto nadýchané a lahodné palacinky známe ako “dorayaki” v Japonsku sú tradičným dezertom.
Tu je jednoduchý recept na japonské lievance:
Zložky:
- 200 gramov múky
- 1 lyžica cukru
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžica medu
- 150 ml mlieka
- 2 vajcia
- nutella alebo javorový sirup na plnenie
Nadýchané japonské lievance
Postup:
- V mise si zmiešajte múku, cukor a prášok do pečiva.
- Pridajte med, mlieko a vajcia do misy a dôkladne premiešajte, až kým nedostanete hladké cesto bez hrudiek.
- Rozohrejte panvicu na stredne silný oheň a potom na ňu nalejte malé množstvo cesta (veľkosť kávovej šálky).
- Nechajte cesto na panvici podlievať až kým na povrchu nevzniknú malé bublinky a okraje sa stanú pevné.
- Potom obráťte lievancu a pečte ju ešte asi 1 minútu na druhej strane.
- Opakujte tento postup, kým spotrebuje všetko cesto.
- Keď sú všetky lievance upečené, nechajte ich vychladnúť na tanieri.
- Nakoniec ich spojte dvojice a plňte ich Nutellou alebo javorovým sirupom.
Teraz si môžete vychutnať nadýchané japonské lievance! Dobrú chuť!
2)
Nadýchané japonské lievance sú malým pokladom, ktorý okúzli svojou jemnosťou a sladkým chuťovým profilom. Tento lahodný dezert je známy svojou nadýchanou textúrou a príjemnou chuťou, ktorá si získa srdcia mnohých. Dnes si predstavíme originálny recept na prípravu týchto výnimočných lievancov, ktoré sú ideálne na raňajky alebo ako sladká pochúťka počas dňa.
Ingrediencie na nadýchané japonské lievance
Aby ste si mohli pripraviť nadýchané japonské lievance, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 1 šálka hladkej múky
- 1/2 šálky mlieka
- 2 veľké vajcia
- 2 lyžice cukru
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/4 šálky masla (roztopené)
- štipka soli
Postup prípravy
Najprv si pripravte cesto. V jednej miske zmiešajte hladkú múku, prášok do pečiva, cukor a soľ. V druhej miske vyšľahajte vajcia s mliekom a roztopeným maslom. Potom postupne pridávajte suché ingrediencie do mokrých a miešajte, až kým nevznikne hladké cesto.
Následne rozohrejte panvicu na strednom ohni a jemne ju potrite maslom. Na panvicu nalejte zmes a zakryte. Pečte približne 4-5 minút z každej strany, kým sa nevytvorí zlatohnedá kôrka. Takto vytvoríte nadýchané japonské lievance, ktoré sú ideálne na podávanie s ovocím, javorovým sirupom alebo šľahačkou. Dobrú chuť!
Japonské lievance sú naozaj skvelé! Mám rád ich nadýchanosť a sladkú chuť. Tento recept vyzerá jednoducho, určite ho vyskúšam. Raňajky s takými lievancami musia byť fantastické! Ďakujem za inšpiráciu!
Tento recept na japonské lievance je úžasný! Nemôžem sa dočkať, kedy ich pripravím pre rodinu. Milujeme sladké raňajky a tieto palacinky vyzerajú ako ideálna voľba. Určite ich podávam s javorovým sirupom!
Wow, japonské lievance vyzerajú super nadýchané a chutné! Som nadšená, že mám teraz recept na niečo nové. Určite to skúsim cez víkend a urobím si z toho malú oslavu raňajok. Ďakujem za zdieľanie!
Nadýchané japonské lievance sú snom každého milovníka sladkostí! Tento recept je presne to, čo som hľadal. Vyzerajú tak lákavo! Myslím si, že po tom, ako ich urobím, sa stanú našou obľúbenou raňajkovou pochúťkou.
Japonské lievance ma úplne očarili! Tak lahodné a jednoduché na prípravu. Už sa teším na raňajky s týmito palacinkami. Znie to ako perfektný spôsob, ako začať deň s úsmevom a dobrou náladou!
Takto si predstavujem dokonalé raňajky! Japonské lievance majú úžasnú textúru a chuť. Rada varím a tento recept určite vyskúšam už zajtra ráno. Kto by odolal takýmto dobrotám? Dobrú chuť všetkým!
‘Dorayaki’ znie fantasticky! Nikdy som ich neskúsil, ale po prečítaní tohto článku sa mi zbiehajú slinky. Myslím si, že toto bude moja nová obľúbená pochúťka na raňajky alebo aj večeru.
@Autorka článku: Tvoj recept ma úplne dostal! Nadýchané japonské lievance sú presne to, čo chcem vyskúšať doma s deťmi. Ich radosť pri varení bude určite obrovská a aj mňa poteší výsledok!
‘Dorayaki’ majú svoju osobitnú mágiu! Tento článok je skvelým zdrojom inšpirácie pre všetkých kuchárske duše vonku. Teším sa na skúsenosti pri varení týchto lahodných dezertov doma!
@Všetci: Nezabudnite pridať veľa Nutelly alebo šľahačky k týmto nádherným lievancom! Bude to nezabudnuteľný zážitok pre vaše chuťové poháriky. Vďaka za tento úžasný recept!