Najlepšie kuracie fašírky
Najlepšie kuracie fašírky alebo najľahšie pre vašu prípravu. Pripravte si spolu s nami skvelý obedík.
Na prípravu potrebujeme:
- 700 -800 gramov kuracích pŕs
- 2 kusy cibule
- 2 vajíčka
- čierne mleté korenie
- červená sladká mletá paprika
- soľ
- 5 polievkových lyžíc oleja
- strúhanku podľa potreby
- olej podľa potreby
Postup: Najlepšie kuracie fašírky
Na začiatku si kuracie prsia poriadne vyumývam, osuším a očistím. Nakrájam ho na menšie kúsky a pomocou mlynčeka ho zomeliem (ak nemáte mlynček, môžete si pomôcť ponorným mixérom). Cibule si ošúpem a nakrájam úplne najemno, na maličké kúsky. Nakrájanú cibuľu si zmiešam s rozomletým mäsom. K tomu pridám vajíčka, okorením, osolím a miešam.
Miešam, pokiaľ sa všetko neprepojí. Následne si prichystám misku, do ktorej si nasypem strúhanku. Z hmoty, ktorá nám vyšla tvarujem fašírky. Ak máte radšej menšie, môžete menšie. Fantázii sa medze nekladú, môžete tvarovať kľudne aj guľky. My sme si vytvarovali klasické väčšie a plochšie fašírky. Tie sme následne obalili v strúhanke.
Najlepšie kuracie fašírky..
Prichystala som si vyššiu panvicu, v ktorej som rozohriala olej na vyprážanie. Každú fašírku som pred vyprážaním ešte raz obalila v strúhanke. Takto hotové fašírky podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou. Môžeme nachystať zeleninový šalát, no nám sa najviac hodia domáce zavárané uhorky. Ak chcete ľahšiu verziu fašírok, pečte ich v rúre na 200° približne 45 minút. Prajem dobrú chuť.
[penci_recipe]