Kurací stroganov bez smotany

Storganov – klasický recept s ktorým sa nedá nič pokaziť.
Nižšie v sekcii ingrediencií neuvádzam šampoňóny, keďže nie každý ich má rád. Ale na obrázku si ich môžete všimnúť.
Kto chce a chutia mu tak si ich pridá. Kto nie, tak pokračuje podľa mojho receptu.

Kurací stroganov bez smotany

 

Kurací perkelt - recept

Rozumiem, chcete, aby som preložil posledný blok do slovenského jazyka. Tu je preložená verzia:

Postup:

  1. Na rozpálenej panvici osmažte cibuľu a cesnak do zlatista.
  2. Pridajte kuracie mäso a opečte ho z oboch strán, kým nezíska zlatohnedú farbu.
  3. Pridajte papriky a orestujte ich niekoľko minút, kým nezmäknú.
  4. Pridajte múku a premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  5. Prilite vývar, worcesterskú omáčku a rajčinový pretlak. Dochutte paprikou, soľou a korením.
  6. Nechajte variť na miernom ohni 15-20 minút, kým omáčka nezhustne.
  7. Podávajte s ryžou alebo zemiakmi.

Týmto receptom získate vynikajúci kurací stroganov bez smotany. Prajem vám dobrú chuť!

Namiesto šampiňónov si môžete pridať viac smotany, kocky syra ak sa nerozvaria alebo len tak konzervovanú kukuricu. Pri nej vylejte šťavu a pekne ju opláchnite. Môžete si samozrejme jedlo vylepšiť podľa vlastných predstáv. Ja len uvádzam zopár vylepšní, ktoré ja pridávam do mojho jedla, ak ho varím u nás doma.

A vlastne na koniec je to len kurací strogranov. Tam nič nepokazíte aj keby ste dali spolu kukuricu, šampiňóny a mnoho ďalšieho.

 

Kurací stroganov bez smotany - 2
Kurací stroganov bez smotany – 2

2) Kurací stroganov bez smotany

Na prípravu kuracieho stroganovu bez smotany budeme potrebovať tieto ingrediencie:

– 500g kuracie prsia, nakrájané na tenké prúžky
– 2 cibule, nakrájané na tenké krúžky
– 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
– 1 lyžica oleja
– 1 lyžica masla
– 250g šampiňónov, nakrájaných na plátky
– 1 lyžica múky
– 1 pohár hovädzieho vývaru
– soľ, čierne korenie, rasca, paprika

Postup:

1. Na panvici rozpálime olej a maslo. Pridáme cibuľu a orestujeme ju dozlatista.
2. Potom pridáme nakrájané kuracie prsia a orestujeme ich z každej strany.
3. Pridáme nakrájaný cesnak a šampiňóny. Orestujeme ich, kým nezhnedia.
4. Potom pridáme múku a dobre premiešame, aby sa zahusila omáčka.
5. Postupne prilievame hovädzí vývar, kým nezískame želanú konzistenciu omáčky.
6. Dochutíme soľou, korením, rascom a paprikou podľa chuti.
7. Podávame s vareným ryžou alebo cestovinou.

Takto pripravený kurací stroganov bez smotany je vynikajúcou alternatívou klasického receptu a určite si ho obľúbia aj vaši blízki. Dobrú chuť!

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *