Bravčové karé s omáčkou a knedlou

Recept na bravčové karé s omáčkou a knedlou:

Suroviny:

  • 4 kusy bravčového karé
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja

Omáčka:

  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na tenké kolieska
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice múky
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 100 ml smotany na varenie
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Knedle:

  • 500 g hladkej múky
  • 1 kvasnicové kvásku
  • 1/4 l mlieka
  • 2 lyžice oleja
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička cukru

 

Bravčové karé s omáčkou a knedlou

Postup:

  1. Karé opláchnite a potrite ich soľou, čiernym korením a cesnakom. Nechajte marinovať aspoň 30 minút.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej a opečte karé z oboch strán dozlatista. Potom ich odložte a nechajte odpočívať.
  3. Pre omáčku použite ďalšiu panvicu. Na rozpálenej panvici roztopíme maslo a pridáme cibuľu. Dusíme ju, kým sa zosoftí.
  4. Pridajte múku a miešajte, kým nezhnedne. Postupne pridávajte hovädzí vývar a smotanu na varenie, stále miešajte, aby sa nevytvorili hrudky. Varíme, až kým omáčka nezhustne. Podľa chuti soľte a okoreňte.
  5. Pre knedle zmiešajte múku, kvasnicový kvások, mlieko, olej, soľ a cukor v miske. Vypracujte hladké cesto. Nechajte ho zdvojnásobiť objem asi 30 minút.
  6. Vyformujte z cesta knedle a varíme ich vo vriacej osolenej vode, pokiaľ nevystúpia na povrch.
  7. Servírujte karé s omáčkou a knedlou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *