Recept na bravčové karé s omáčkou a knedlou:
Suroviny:
- 4 kusy bravčového karé
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
Omáčka:
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na tenké kolieska
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice múky
- 500 ml hovädzieho vývaru
- 100 ml smotany na varenie
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Knedle:
- 500 g hladkej múky
- 1 kvasnicové kvásku
- 1/4 l mlieka
- 2 lyžice oleja
- 1/2 lyžičky soli
- 1 lyžička cukru
Bravčové karé s omáčkou a knedlou
Postup:
- Karé opláchnite a potrite ich soľou, čiernym korením a cesnakom. Nechajte marinovať aspoň 30 minút.
- Na panvici zohrejte olivový olej a opečte karé z oboch strán dozlatista. Potom ich odložte a nechajte odpočívať.
- Pre omáčku použite ďalšiu panvicu. Na rozpálenej panvici roztopíme maslo a pridáme cibuľu. Dusíme ju, kým sa zosoftí.
- Pridajte múku a miešajte, kým nezhnedne. Postupne pridávajte hovädzí vývar a smotanu na varenie, stále miešajte, aby sa nevytvorili hrudky. Varíme, až kým omáčka nezhustne. Podľa chuti soľte a okoreňte.
- Pre knedle zmiešajte múku, kvasnicový kvások, mlieko, olej, soľ a cukor v miske. Vypracujte hladké cesto. Nechajte ho zdvojnásobiť objem asi 30 minút.
- Vyformujte z cesta knedle a varíme ich vo vriacej osolenej vode, pokiaľ nevystúpia na povrch.
- Servírujte karé s omáčkou a knedlou.
Dobrú chuť!