Polievka z kuracích žalúdkov je jedlom, ktoré sa výborne hodí na studené zimné dni. Je to tradičná slovenská jedlo, ktorá má bohatú chuť a je veľmi výživná. Tu je recept na prípravu tejto chutnej polievky:

Potrebujete:
– 500 g kuracích žalúdkov
– 1 cibuľu
– 2 mrkvy
– 2 petržlenové korene
– 2 zemiaky
– 1 lyžicu oleja
– 1 liter vývaru (kurací alebo zeleninový)
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– 2 strúčiky cesnaku
– Petersilka na ozdobenie

 

Polievka z kuracích žalúdkov

Postup:
1. Kuracie žalúdky dôkladne umyte a očistite od blány. Následne ich rozrežte na menšie kúsky.
2. Cibuľu nakrájajte na drobné kocky. Mrkvu, petržlenový koreň a zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kocky.
3. Do hrnca pridajte olej a zohrejte ho na stredne silnom ohni. Pridajte cibuľu a kuracie žalúdky a opečte ich, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
4. Pridajte nakrájané zeleniny (mrkvu, petržlenový koreň a zemiak) a orestujte ich spolu s kuracími žalúdkami asi 5 minút.
5. Teraz pridajte vývar a privedte ho do varu. Znížte teplotu a nechajte polievku varit sa asi 30-40 minút, kým sa kuracie žalúdky nezmäknú.
6. Počas varenia pridajte do polievky soľ a čierne korenie podľa chuti.
7. Vylúpnite cesnak a pretlačte ho do polievky. Nechajte polievku ešte chvíľu variť, aby sa chuť cesnaku prejavila.
8. Po uvarení polievku dochuťte soľou a korením podľa chuti.
9. Polievku servírujte s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

Toto je tradičný slovenský recept na polievku z kuracích žalúdkov. Môžete ju podávať ako samostatné jedlo s chlebom alebo ako predjedlo pred hlavným jedlom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *