Omáčka na špagety - paradajková pretlak

Tento jednoduchý recept ti predvedie, ako vytvoriť skvelú paradajkovú omáčku na špagety:

Ingrediencie:

  • 2 lyžice rastlinného tuku
  • 1 cibuľa, drobne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 pohár paradajkového pretlaku (400 g)
  • ½ čajovej lyžičky sušeného oregana
  • ½ čajovej lyžičky sušenej bazalky
  • 1 lyžička cukru
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií

 

Omáčka na špagety – paradajkový pretlak

Pokyny:

Kuracie soté s ananásom a kari

Kuracie soté s ananásom a kari

Čítať viac »

  1. Na strednej teplote si rozohrej olej v hrnci.
  2. Pridaj nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak a restuj ich do zlatista, približne 5 minút.
  3. Pridaj paradajkový pretlak, oregano, bazalku, cukor, soľ a korenie. Dobre premiešaj.
  4. Var omáčku na nízkom ohni, kým sa dobre nezohreje. Následne zníž teplotu na minimum a nechaj ju pomaly variť približne 15 – 20 minút, aby sa intenzita chutí zvýšila.
  5. Počas varenia pravidelne zamiešaj omáčku, aby sa nelepila na dno hrnca.
  6. Podávaj omáčku s uvarenými špagetami.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *