Ovsené lievance (fotorecept)

Chcete fotorecept na ovsené lievance? Samozrejme! Tu je jednoduchý recept na ovsené lievance:

Potrebujete:

  • 1 šálku ovsených vločiek
  • 1/2 šálky múky
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 šálku mlieka
  • 1 vajce
  • 2 lyžice oleja

 

Ovsené lievance (fotorecept)

Postup:

  1. V mise zmiešajte ovsené vločky, múku, hnedý cukor, prášok do pečiva a soľ.
  2. V oddelnej mise zmiešajte mlieko, vajce a olej.
  3. Pomaly pridávajte tekuté zložky do suchej zmesi a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  4. Na stredne rozohriaty teflónový panvica nalejte cesto a tvarujte ovsené lievance podľa vašej veľkosti.
  5. Nechajte lievance opražiť z oboch strán, kým nie sú zlatisté a pevné.
  6. Podávajte s obľúbeným sirupom, džemom alebo čerstvým ovocím.

Dúfam, že vám tento recept poslúži! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 šálka ovsených vločiek
  • 1 zrelý banán
  • 1/2 šálky mlieka (môžete použiť aj rastlinné mlieko)
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • Škorica (podľa chuti)
  • Olej alebo maslo na opekanie

Postup:

  1. Príprava ovsených vločiek:

    • Ovsené vločky vložte do mixéra a rozmixujte ich na jemné múčkovité konzistencie. Môžete pridať aj štipku soli a škoricu.
  2. Príprava cesta:

    • Do misky pridajte rozmixované ovsené vločky, zrelý banán (rozpučený vidlicou), mlieko a vajcia. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie skombinovali. Cesto by malo byť hladké a trochu husté.
  3. Pridajte prášok do pečiva:

    • Do cesta pridajte prášok do pečiva a ešte raz jemne premiešajte.
  4. Opekanie:

    • Na panvicu dajte trochu oleja alebo masla a zohrejte na strednej teplote.
    • Nalejte do panvice malé množstvo cesta, formujte lievance podľa želanej veľkosti.
  5. Opekanie z oboch strán:

    • Lievance opečte asi 2-3 minúty z jednej strany, kým sa na povrchu neobjavia bublinky, potom otočte a opečte ďalšie 2-3 minúty z druhej strany, kým nie sú zlatohnedé.
  6. Servírovanie:

    • Hotové lievance podávajte teplé, môžete ich ozdobiť medom, javorovým sirupom, jogurtom alebo čerstvým ovocím podľa chuti.

Rada:

Experimentujte s pridaním orechov, čokoládových kúskov alebo sušeného ovocia do cesta pre ešte bohatšiu chuť!

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *