Ovsené lievance 

Máte záujem o fotorecept na ovsené lievance? Samozrejme! Pripravili sme pre vás jednoduchý návod na ovsené lievance:

Potrebujete:

  • 1 šálka ovsených vločiek
  • 1/2 šálky múky
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 šálku mlieka
  • 1 vajce
  • 2 lyžice oleja

 

Ovsené lievance (fotorecept)

Postup:

  1. Do misy premiešajte ovsené vločky, múku, hnedý cukor, prášok do pečiva a soľ.
  2. V inej miske skombinujte mlieko, vajce a olej.
  3. Pomaly začnite pridávať tekuté zložky do suchej zmesi a miešajte, až kým sa nevytvorí hladké cesto.
  4. Na stredne rozohriatej teflónovej panvici vylejte cesto a vytvorte ovsené lievance podľa vašeho preferovaného rozmeru.
  5. Nechajte lievance upiecť z oboch strán, kým sa nezafarbia na zlatisto a nestanú sa pevnými.
  6. Podávajte so svojím obľúbeným sirupom, džemom alebo čerstvým ovocím.

Dúfam, že vám tento recept dobre poslúži! Neváhajte sa opýtať, ak máte akékoľvek ďalšie otázky.

 

Ovsené lievance  - 2

2) Ovsené lievance 

Ingrediencie:

  • 1 šálka ovsených vločiek
  • 1 zrelý banán
  • 1/2 šálky mlieka (môžete zvoliť aj rastlinné mlieko)
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • Škorica (podľa vkusu)
  • Olej alebo maslo na smaženie

Postup:

  1. Príprava ovsených vločiek:

    Sviečková na smotane recept

    Sviečková na smotane recept

    Čítať viac »

    • Ovsené vločky vložte do mixéra a rozmixujte na jemnú múku. Môžete pridať aj štipku soli a škoricu.
  2. Príprava cesta:

    • Do misky pridajte rozmixované ovsené vločky, zrelý banán (rozpučený vidlicou), mlieko a vajcia. Premiešajte,aby sa všetky ingrediencie spojili. Cesto by malo byť hladké a trošku husté.
  3. Pridanie prášku do pečiva:

    • Do cesta vmiešajte prášok do pečiva a opäť jemne premiešajte.
  4. Smaženie:

    • Na panvicu pridajte trošku oleja alebo masla a zohrejte na strednej teplote.
    • Nalejte do panvice malé množstvo cesta a formujte lievance podľa želanej veľkosti.
  5. Smaženie z oboch strán:

    • Lievance smažte asi 2-3 minúty z jednej strany, kým sa na povrchu nevytvoria bublinky, potom otočte a smažte ďalšie 2-3 minúty z druhej strany, až kým nie sú zlatohnedé.
  6. Servírovanie:

    • Hotové lievance podávajte teplé, môžete ich ozdobiť medom, javorovým sirupom, jogurtom alebo čerstvým ovocím podľa chuti.

Rada:

Skúšajte pridať orechy, čokoládové kúsky alebo sušené ovocie do cesta pre bohatšiu chuť!

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *