Chcete fotorecept na ovsené lievance? Samozrejme! Tu je jednoduchý recept na ovsené lievance:
Potrebujete:
- 1 šálku ovsených vločiek
- 1/2 šálky múky
- 2 lyžice hnedého cukru
- 1 lyžičku prášku do pečiva
- 1/4 lyžičky soli
- 1 šálku mlieka
- 1 vajce
- 2 lyžice oleja
Ovsené lievance (fotorecept)
Postup:
- V mise zmiešajte ovsené vločky, múku, hnedý cukor, prášok do pečiva a soľ.
- V oddelnej mise zmiešajte mlieko, vajce a olej.
- Pomaly pridávajte tekuté zložky do suchej zmesi a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
- Na stredne rozohriaty teflónový panvica nalejte cesto a tvarujte ovsené lievance podľa vašej veľkosti.
- Nechajte lievance opražiť z oboch strán, kým nie sú zlatisté a pevné.
- Podávajte s obľúbeným sirupom, džemom alebo čerstvým ovocím.
Dúfam, že vám tento recept poslúži! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.
2)
Ingrediencie:
- 1 šálka ovsených vločiek
- 1 zrelý banán
- 1/2 šálky mlieka (môžete použiť aj rastlinné mlieko)
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- Štipka soli
- Škorica (podľa chuti)
- Olej alebo maslo na opekanie
Postup:
-
Príprava ovsených vločiek:
- Ovsené vločky vložte do mixéra a rozmixujte ich na jemné múčkovité konzistencie. Môžete pridať aj štipku soli a škoricu.
-
Príprava cesta:
- Do misky pridajte rozmixované ovsené vločky, zrelý banán (rozpučený vidlicou), mlieko a vajcia. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie skombinovali. Cesto by malo byť hladké a trochu husté.
-
Pridajte prášok do pečiva:
- Do cesta pridajte prášok do pečiva a ešte raz jemne premiešajte.
-
Opekanie:
- Na panvicu dajte trochu oleja alebo masla a zohrejte na strednej teplote.
- Nalejte do panvice malé množstvo cesta, formujte lievance podľa želanej veľkosti.
-
Opekanie z oboch strán:
- Lievance opečte asi 2-3 minúty z jednej strany, kým sa na povrchu neobjavia bublinky, potom otočte a opečte ďalšie 2-3 minúty z druhej strany, kým nie sú zlatohnedé.
-
Servírovanie:
- Hotové lievance podávajte teplé, môžete ich ozdobiť medom, javorovým sirupom, jogurtom alebo čerstvým ovocím podľa chuti.
Rada:
Experimentujte s pridaním orechov, čokoládových kúskov alebo sušeného ovocia do cesta pre ešte bohatšiu chuť!
Dobrú chuť!