Dnes trocha inšpiráacie od mojej kamarátky, ktorá ma navnadina na staro-novinku. Upravený nákyp z palaciniek. Nič extra si môžno hovoríte, ale počkajte, keď to ochutnáte. Totálne nebíčko v papuľke.
Palacinkový nákyp recept
Určite! Tu je jednoduchý recept na palacinkový nákyp:
Suroviny:
- 10 palacinkových cesto
- 300 ml mlieka
- 3 vajcia
- 50 g cukru
- 1 ČL vanilkového extraktu
Postup:
- Rozdrvte palacinky na menšie kúsky a vložte ich do väčšej misky.
- V inej miske zmiešajte mlieko, vajcia, cukor a vanilkový prášok. Dôkladne premiešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí a všetky suroviny sa spoja.
- Zmes s mliekom a vaječnou zmesou nalejte do misy s nakrájanými palacinkami. Dobré ich nechajte odležať.
- Nalejte zmes do pekáča a pečte v predhriatej rúre 180°C asi 30-35 minút, až kým povrch nezhnedne a nákyp sa nezhustne.
- Po upečení nechajte nákyp trochu vychladnúť pred servírovaním. Podávajte ho samotný alebo s ľubovoľnými prílohami, ako napríklad šľahačkou alebo ovocím.
Dúfam, že vám recept poskytuje dostatok inšpirácie. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
Na palacinky:
- 250 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 500 ml mlieka
- 2 lyžice cukru
- Štipka soli
- 2 lyžice rastlinného oleja (plus extra na smaženie)
Na nákyp:
- 400 g ovocia (napr. jablká, hrušky, čučoriedky, ríbezle)
- 2 vajcia
- 200 ml smotany na šľahanie
- 100 g cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1/2 lyžičky škorice (voliteľné)
Postup:
-
Príprava palaciniek:
- V miske zmiešajte múku, cukor, soľ a vajcia. Postupne prilievajte mlieko a miešajte, kým nezískate hladké cesto. Pridajte olej a dôkladne premiešajte.
- Panvicu rozohrejte a potrite trochou oleja. Nalejte na ňu cesto a opečte z oboch strán do zlatista. Pokračujte takto, kým nezaplníte všetko cesto. Palacinky môžete uložiť na tanier.
-
Príprava náplne:
- Ovocie umyte, očistite a nakrájajte na menšie kusy.
- V miske zmiešajte vajcia, smotanu, cukor, vanilkový cukor a škoricu. Dobre premiešajte.
-
Zloženie nákypu:
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Do zapekacej misky položte vrstvu palaciniek, na ktoré rozložte ovocie. Potom opäť pridajte vrstvu palaciniek a na záver zalejte pripravenou smotanovo-vaječnou zmesou.
- Nákyp pečte v predhriatej rúre približne 30-35 minút, alebo kým smotana nie je pevná a povrch nie je zlatistý.
-
Servírovanie:
- Po upečení nákyp vyberte z rúry a nechajte chvíľu vychladnúť. Môžete podávať teplý alebo studený, posypaný práškovým cukrom.
Tento recept je skvelý! Milujem palacinky a nákypy. Určite vyskúšam, znie to veľmi chutne. Nákyp s ovocím bude perfektný dezert pre moju rodinu. Dúfam, že sa mi podarí taký dobrý ako v článku!
Wow, palacinkový nákyp znie fantasticky! Veľmi sa teším, že ste zdieľali tento recept. Určite ho vyskúšam cez víkend. Ďakujem za inšpiráciu a prajem vám veľa ďalších skvelých nápadov na varenie!
Nákypy sú moje obľúbené! Tento recept vyzerá jednoducho úžasne a som si istá, že aj chutiť bude fantasticky. Rada skúšam nové jedlá a tento určite zaradím do svojho jedálneho lístka. Ďakujem za tip!
Tento recept na palacinkový nákyp je skvelý nápad! Mám rád kombináciu sladkého ovocia a palaciniek. Určite to vyskúšam! Dúfam, že to bude chutiť rovnako dobre ako vyzerá. Dobrú chuť všetkým!
Palacinky sú naozaj skvelé a ešte aj v nákype! Nemôžem sa dočkať, kedy ho urobím pre rodinu. Myslím si, že im to veľmi chutí a určite budem rada experimentovať s rôznymi ovocnými kombináciami!
Čo môže byť lepšie ako palacinky? Nákyp z nich je super nápad! Znie to veľmi chutne a jednoduché na prípravu. Určite si ho pripravím na víkendovú oslavu s priateľmi. Teším sa na nové chute!
! Palacinkový nákyp? To je presne to, čo som potrebovala! Ďakujem za tento úžasný recept plný lásky a chuti. Nezabudnem sa podeliť o svoje skúsenosti po jeho upečení. Prajem vám krásny deň!
– Palacinky sú klasika, ale nákyp? To je niečo nové! Skvelý tip pre tých, ktorí chcú niečo iné ako len obyčajné palacinky. Veľmi sa teším na výsledok a verím, že nám všetkým zachutí!
! Tento recept ma nadchol! Nákypy vždy chutia tak dobre a s ovocím to bude ešte lepšie. Odporúčam každému vyskúšať túto pochúťku doma; som si istý, že si ju zamilujete rovnako ako ja.
! Tak toto vyzerá lákavo! Nákyp z palaciniek je presne to správne jedlo pre rodinné stretnutia alebo oslavy. Ďakujem za zdieľanie; už teraz viem, čo budem piecť počas víkendu.