Parádne dolky

Tu je jednoduchý recept na úžasné dolky, lievance:

Prísady:

  • 250 g pšeničnej múky
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 vajíčko
  • 250 ml mlieka
  • 2 polievkové lyžice rozotreného masla
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • olej na vyprážanie
  • príloha podľa chuti (napr. jogurt, javorový sirup, ovocie, atď.)

 

Úžasné dolky, fotorecept na lievance 

Úžasné dolky, lievance

  1. V miske skombinujte múku, cukor a soľ.
  2. V menšej miske rozšľahajte vajce a následne ho vmiešajte do suchej zmesi.
  3. Pridajte mlieko a roztopené maslo a dôkladne premiešajte, až kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek.
  4. Do zmesi pridajte vanilkový cukor a znova premiešajte.
  5. V hlbokom hrnci zohrejte olej na stredne vysokej teplote.
  6. Pomocou polievkovej lyžice naberajte cesto a pomaly ho nalejte do horúceho oleja. Ak máte záujem o väčšie dolky, môžete použiť väčšiu lyžicu.
  7. Smažte dolky z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  8. Vyberte ich z oleja a nechajte na papierovej utierke, aby sa odsali prebytočný olej.
  9. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu. Môžete ich posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť čokoládovou polevou.

Verím, že vám tento recept pomôže pri príprave lahodných dolkov, lievancov!

 

Parádne dolky, lievance - 2

2) Parádne dolky, lievance

Ingrediencie:

  • 200 g pšeničnej múky
  • 2 vajíčka
  • 200 ml mlieka
  • 50 g cukru (prípadne trstinového)
  • 1 prášok do pečiva (okolo 10 g)
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička vanilkového cukru (alebo vanilkového extraktu)
  • 50 g roztopeného masla (plus trocha na pečenie)
  • Ovocie na servírovanie (napr. čučoriedky, jahody, banány)
  • Med alebo javorový sirup na polievanie
  • Práškový cukor na posypanie (voliteľné)

Postup:

Kuracie prsia levante

Kuracie prsia levante

Čítať viac »

  1. Príprava cesta: V miske dôkladne premiešajte múku, prášok do pečiva, cukor, vanilkový cukor a soľ. V druhej miske vyšľahajte vajcia s mliekom a roztopeným maslom.

  2. Spojenie ingrediencií: Postupne pridávajte tekuté ingrediencie do suchej zmesi. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek. Ak je cesto príliš husté, pridajte trochu mlieka.

  3. Pečenie lievancov: Na panvici rozpáľte malé množstvo masla na strednej teplote. Nalejte na panvicu zmes podľa veľkosti, aké chcete mať dolky (napríklad 1/4 šálky). Opekajte prísne 2-3 minúty na každej strane, alebo kým sa na vrchu nezačnú tvoriť bublinky a dolky nie sú zlatisté.

  4. Podávanie: Lievance podávajte teplé. Ozdobte ich čerstvým ovocím, pokvapkajte medom alebo javorovým sirupom a posypte práškovým cukrom, ak to máte radi.

  5. Užite si: Servírujte dolky na tanieri, môžete pridávať rôzne chute a ovocie podľa vašich preferencií. Skvele sú aj s jogurtom alebo tvarohom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *