Pečená bravčová panenka s cviklovým pyré

Pečená bravčová panenka s cviklovým pyré

Zloženie:

Na bravčovú panenku:

  • 500 g bravčovej panenky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky

Na cviklové pyré:

Ako variť belugu?

Ako variť belugu?

Čítať viac »

  • 2 stredne veľké cvikly, olúpané a kocky
  • 2 zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
  • 2 lyžice masla
  • 1/4 šálky smotany na varenie
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Pečená bravčová panenka s cviklovým pyré

  1. Opláchnite bravčovú panenku, osušte a nakrájajte na rovnomerné plátky.
  2. V miske zmiešajte olivový olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, nasekaný cesnak a mletú sladkú papriku. Touto marinádou potrite plátky bravčovej panenky a nechajte marinovať minimálne 30 minút.
  3. Vložte marinované plátky bravčového mäsa na plech s papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 20-25 minút, alebo kým nie sú dostatočne prepečené a šťavnaté.
  4. Po upečení nechajte mäso krátko oddýchnuť pred krájaním.
  5. Medzitým pripravte cviklové pyré:
    • Varte kocky cvikly a zemiakov vo vode s pridanou soľou, kým nezmäknú.
    • Potom ich sceďte a vráťte späť do hrnca.
    • Pridajte maslo a smotanu na varenie. Pomocou mixéra alebo tlačidla na zemiaky rozmixujte na hladké pyré.
    • Dochutite soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa vlastnej chuti.
  6. Servírujte plátky pečenej bravčovej panenky na tanieri vedľa porcie cviklového pyré.

Tento recept na „Pečenú bravčovú panenku s cviklovým pyré“ spája šťavnaté bravčové mäso so sladkou a farebnou cviklou, čím vytvára lahodnú a pestrú kombináciu chutí.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Laura píše:

    Pečená bravčová panenka s cviklovým pyré – za mňa masaker receptík.
    Klobúky dole pre Lucku.