Určite! Tu je recept na pečenú plnku z rožkov v slovenskom jazyku:
Suroviny:
- 4 malé rožky
- 200 g mletej múčky (hovädzina, bravčovina alebo zmes oboch)
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
- 1 vajce
- 2 lyžice strouhaného chleba alebo tvrdého syra
- 1 čajová lyžička sušeného oregana alebo iných bylinkových koreniacich
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
- Rožky rozkrojte pozdĺžne na polovice a vydlabte vnútro, aby vznikol priestor pre náplň.
- V mise zmiešajte mleté mäso, cibuľu, cesnak, vajce, strouhaný chlieb (alebo syr) a oregano. Náplň môžete dochutiť soľou a korením podľa chuti.
- Plňte vydlabané rožky zmesou a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte rožky v predhriatej rúre asi 20-25 minút, alebo kým mäso nie je dobre prepečené a rožky nie sú zlatavo-hnedé.
Môžete ich podávať ako samostatné jedlo s rôznymi prílohami, napríklad s chrenom a šalátom. Dúfam, že vám recept chutí!