Pečená plnka z rožkov

Určite! Tu je recept na pečenú plnku z rožkov v slovenskom jazyku:

Suroviny:

  • 4 malé rožky
  • 200 g mletej múčky (hovädzina, bravčovina alebo zmes oboch)
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
  • 1 vajce
  • 2 lyžice strouhaného chleba alebo tvrdého syra
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana alebo iných bylinkových koreniacich
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  2. Rožky rozkrojte pozdĺžne na polovice a vydlabte vnútro, aby vznikol priestor pre náplň.
  3. V mise zmiešajte mleté mäso, cibuľu, cesnak, vajce, strouhaný chlieb (alebo syr) a oregano. Náplň môžete dochutiť soľou a korením podľa chuti.
  4. Plňte vydlabané rožky zmesou a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  5. Pečte rožky v predhriatej rúre asi 20-25 minút, alebo kým mäso nie je dobre prepečené a rožky nie sú zlatavo-hnedé.

Môžete ich podávať ako samostatné jedlo s rôznymi prílohami, napríklad s chrenom a šalátom. Dúfam, že vám recept chutí!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *