Chrumkavé kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch

Úplne podobný recept ako naše obľúbené kuracie stehná na kyslej kapuste so sušenou šunku, ktorý odporúčam a neváhajte ho použiť na druhý obed pre vašu rodinu.

Tento recept som si pre vás pripravila ako pokračovanie alebo inú variantu ako niekto nemá rad sušenú šunku, ale chce radšej zemiaky. Opäť podobný postup prípravy avšak len pridáme zemiaky.

Chrumkavé kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch

Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste so sušenou šunkou | Marcel Ihnačák | Kuchyna Lidla

Toto je skvelý recept pre tých, ktorí majú radi kombináciu kur mäsa, kyslej kapusty a zemiakov. Recept je veľmi jednoduchý a chrumkavé kuracie stehná sa perfektne dopĺňajú so šťavnatou kyslou kapustou a zemiakmi. Tu je postup:

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 500 g kyslej kapusty
  • 4 väčšie zemiaky
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olej na pečenie
  • soľ, korenie, čerstvá petržlenová vňať

Postup:

  1. Kuracie stehná očistíme a osušíme. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu nakrájame na plátky a cesnak jemne nasekáme.
  3. V panvici rozohrejeme olej a opečieme kuracie stehná z oboch strán, až kým nebudú zlatisté. Potom ich vyberieme z panvice a odložíme bokom.
  4. Do panvice, v ktorej sme pekli kuracie stehná, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich dozlatista.
  5. Pridáme kyslú kapustu a zemiaky. Premiešame a varíme na strednom ohni asi 20 – 25 minút, kým zemiaky nebudú mäkké.
  6. Vrátime kuracie stehná do panvice s kapustou a zemiakmi a ešte pár minút ich spolu dusíme. Môžeme podľa chuti pridať aj trochu vody, ak je potrebné.
  7. Po uvarení posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame.

Výsledkom je jedlo plné chrumkavosti, aromatického kuracieho mäsa a kombinácie kyslej kapusty a zemiakov. Môžete to podávať s chlebom alebo ako samostatné jedlo. Prijemnú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *