Pečené diviačie rebierka

Pecené diviačie rebrá sú skvelou delikatesou pre všetkých, ktorí majú radi divinu. Hoci ich príprava si vyžaduje trochu viac času a úsilia, konečný výsledok rozhodne stojí za to. Tu je recept na pečené diviačie rebrá:

Na prípravu budete potrebovať:
– 800 g diviačich rebier
– 2 cibule
– 3 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 2 lyžice olivového oleja
– soľ, korenie, rasca, tymián
– 250 ml červeného vína
– 250 ml mäsového vývaru
– 2 lyžice hladkej múky
– 2 lyžice paradajkového pretlaku

 

Pecené diviačie rebrá

Postup:
1. Rebrá dôkladne umyte a opláchnite pod tečúcou vodou. Osušte ich pomocou papierovej utierky.
2. Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na jemné kúsky. Ošúpanú mrkvu nakrájajte na malé kocky.
3. Na panvici rozohrejte olivový olej a osmažte na ňom cibuľu s cesnakom. Potom pridajte mrkvu a pokračujte v smažení ešte niekoľko minút.
4. Pridajte diviačie rebrá a opečte ich z každej strany, až kým nezískajú zlatohnedý odtieň.
5. Ochuťte rebrá soľou, korením, rascou a tymiánom. Prelejte ich červeným vínom a mäsovým vývarom. Zakryte pokrievkou a nechajte dusiť približne 90 minút.
6. Po upečení vyberte rebrá z hrnca a nechajte ich chvíľu odstáť. Do omáčky primiešajte hladkú múku a paradajkový pretlak. Dobre premiešajte a nechajte variť, kým sa omáčka nezhustí.
7. Servírujte pečené diviačie rebrá s prílohou podľa vlastného výberu a s pikantnou omáčkou.

Cesnaková polievka v bochníku

Cesnaková polievka v bochníku

Čítať viac »

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *