Tu je návod na pečené kuracie krídla:
Ingrediencie:
- 500g kuracích krídeliek
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 2 lyžičky mletej sladkej papriky
- 1 lyžička sušeného oregana
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Recept na pečené kuracie krídla
Postup:
- Dôkladne opláchnite kuracie krídla a nechajte ich dobre odkvapkať.
- V menšej miske spojiť olivový olej, cesnak, sladkú papriku, oregano, soľ a čierne korenie.
- Vložte krídla do veľkej misky a prelejte ich marinádou. Starostlivo premiešajte a nechajte marinovať v chladničke minimálne 30 minút, alebo ak máte čas, radšej cez noc.
- Predhrejte pečivo na 200 stupňov Celzia.
- Položte krídla na plech s papierom na pečenie a pečte ich asi 25-30 minút, alebo pokiaľ nezískajú peknú zlatohnedú farbu a mäso nie je šťavnaté.
- Ak si želáte, po upečení môžete posypať ďalšou lyžičkou sušenej papriky pre zvýraznenie chutí.
Pečené kuracie krídla sú vynikajúcou prílohou alebo hlavným jedlom. Môžete ich podávať s omáčkou, zeleninou alebo napríklad s kuskusom. Prajeme veľa chutných zážitkov!
2)
Ingrediencie:
- 1 kg kuracích krídeliek
- 3 lyžice olivového oleja
- 2-3 strúčiky cesnaku (môžete použiť aj sušený)
- 1 lyžička papriky (môže byť sladká alebo pálivá, podľa preferencií)
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 1/2 lyžičky chili prášku (voliteľné, ak preferujete pikantné)
- 2 lyžice medu (nepovinné, pre sladkú chuť)
- Šťava z 1 citróna (nepovinné)
Postup:
-
Príprava krídeliek:
- Umyte si kuracie krídla a osušte ich papierovou utierkou.
- Odstráňte prebytočný tuk a prípadné pierka.
-
Príprava marinády:
- V miske spojte olivový olej, pretlačený cesnak, papriku, oregano, soľ, čierne korenie a chili prášok.
- Ak túžite po sladšej chuti, pridajte med a citrónovú šťavu. Dobre premiešajte.
-
Marinovanie:
- Kuracie krídla vložte do veľkej misy alebo do vrecka na marinovanie.
- Prelejte marinádou a dôkladne premiešajte, aby sa krídla rovnomerne obalili.
- Zakryte misku alebo uzavrite vrece a nechajte marinovať v chladničke minimálne 1 hodinu, ideálne cez noc.
-
Pečenie:
- Predhrejte rúru na 200 °C (400 °F).
- Krídla umiestnite na plech pokrytý papierom na pečenie alebo do pekáča.
- Pečte v predhriatej rúre približne 35-40 minút, alebo kým nie sú zlatisté a chrumkavé. Počas pečenia ich môžete raz alebo dvakrát otočiť, aby sa rovnomerne opiekli.
-
Podávanie:
- Rúru vypnite a nechajte krídla na plechu ešte niekoľko minút, aby sa lepšie ustálili.
- Podávajte horúce, najlepšie s obľúbenou omáčkou (napríklad BBQ alebo jogurtovou) a čerstvou zeleninou.
Prajem dobrú chuť! 🥡🍗