Pečené kuracie krídelká recept

Tu je návod na pečené kuracie krídla:

Ingrediencie:

  • 500g kuracích krídeliek
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 lyžičky mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Recept na pečené kuracie krídla

Postup:

  1. Dôkladne opláchnite kuracie krídla a nechajte ich dobre odkvapkať.
  2. V menšej miske spojiť olivový olej, cesnak, sladkú papriku, oregano, soľ a čierne korenie.
  3. Vložte krídla do veľkej misky a prelejte ich marinádou. Starostlivo premiešajte a nechajte marinovať v chladničke minimálne 30 minút, alebo ak máte čas, radšej cez noc.
  4. Predhrejte pečivo na 200 stupňov Celzia.
  5. Položte krídla na plech s papierom na pečenie a pečte ich asi 25-30 minút, alebo pokiaľ nezískajú peknú zlatohnedú farbu a mäso nie je šťavnaté.
  6. Ak si želáte, po upečení môžete posypať ďalšou lyžičkou sušenej papriky pre zvýraznenie chutí.

Pečené kuracie krídla sú vynikajúcou prílohou alebo hlavným jedlom. Môžete ich podávať s omáčkou, zeleninou alebo napríklad s kuskusom. Prajeme veľa chutných zážitkov!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg kuracích krídeliek
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2-3 strúčiky cesnaku (môžete použiť aj sušený)
  • 1 lyžička papriky (môže byť sladká alebo pálivá, podľa preferencií)
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky chili prášku (voliteľné, ak preferujete pikantné)
  • 2 lyžice medu (nepovinné, pre sladkú chuť)
  • Šťava z 1 citróna (nepovinné)

Postup:

  1. Príprava krídeliek:

    Koľko kalórií má banán?

    Koľko kalórií má banán?

    Čítať viac »

    • Umyte si kuracie krídla a osušte ich papierovou utierkou.
    • Odstráňte prebytočný tuk a prípadné pierka.
  2. Príprava marinády:

    • V miske spojte olivový olej, pretlačený cesnak, papriku, oregano, soľ, čierne korenie a chili prášok.
    • Ak túžite po sladšej chuti, pridajte med a citrónovú šťavu. Dobre premiešajte.
  3. Marinovanie:

    • Kuracie krídla vložte do veľkej misy alebo do vrecka na marinovanie.
    • Prelejte marinádou a dôkladne premiešajte, aby sa krídla rovnomerne obalili.
    • Zakryte misku alebo uzavrite vrece a nechajte marinovať v chladničke minimálne 1 hodinu, ideálne cez noc.
  4. Pečenie:

    • Predhrejte rúru na 200 °C (400 °F).
    • Krídla umiestnite na plech pokrytý papierom na pečenie alebo do pekáča.
    • Pečte v predhriatej rúre približne 35-40 minút, alebo kým nie sú zlatisté a chrumkavé. Počas pečenia ich môžete raz alebo dvakrát otočiť, aby sa rovnomerne opiekli.
  5. Podávanie:

    • Rúru vypnite a nechajte krídla na plechu ešte niekoľko minút, aby sa lepšie ustálili.
    • Podávajte horúce, najlepšie s obľúbenou omáčkou (napríklad BBQ alebo jogurtovou) a čerstvou zeleninou.

Prajem dobrú chuť! 🥡🍗

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Drahomir Nemcova píše:

    Vyzerá to skvele, musím vyskúšať tento recept!

  2. Qkosikova píše:

    Kuracie krídla sú moje obľúbené jedlo, tento recept je úžasný!