Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste recept

Recept na pečené kuracie stehná s kyslou kapustou je opäť vynikajúci a veľmi podobný predchádzajúcemu receptu, ktorý sme si v minulosti pripravili.

Opäť ide o skvelý recept, veľmi atraktívny. Čo je však najpodstatnejšie, je, že je výnimočne chutný a jednoduchý. Ako sa hovorí, krása spočíva v jednoduchej príprave. Poďme teda na to.

Nezabudnite vyskúšať aj: Pečené kuracie stehná na kapuste.

Recept na pečené kuracie stehná s kyslou kapustou

Videonávod tu.

Dnes som varila: KURACIE STEHNÁ pečené na kyslej KAPUSTE - recept

Samozrejme! Tu je recept na „Pečené kuracie stehná s kyslou kapustou“:

Čo budete potrebovať:

  • 4 kuracie stehná
  • 1 kg kyslej kapusty
  • 1 cibuľu, nakrájanú na drobno
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 1 čajovú lyžičku mletej papriky
  • 1 čajovú lyžičku rasce
  • Soľ a korenie podľa vašich preferencií
  • Čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie

Návod na prípravu:

  1. Predhrejte rúru na 180°C (350°F).
  2. Na širokej panvici zohrejte olej na strednom stupni. Pridajte cibuľu a pretlačený cesnak a restujte do zlato-hneda.
  3. Kyslú kapustu opláchnite pod studenou vodou, aby ste zbavili nadbytočnej slanosti. Opatrne ju vymačkajte.
  4. Kapustu pridajte do panvice s cibuľou a cesnakom. Dôkladne premiešajte a varte približne 5 minút.
  5. Na kapustu nasypte mletú papriku a rascu, a znova premiešajte.
  6. Kuracie stehná osolte a okoreňte, potom ich položte na vrch kapusty v panvici.
  7. Panvicu vložte do predhriatej rúry a pečte asi 1 hodinu, alebo do doby, kým stehná nie sú dobre prepečené a zlatohnedé.
  8. Po upečení vyberte z rúry a nechajte ich chvíľu odpočinúť.
  9. Podávajte pečené kuracie stehná s kyslou kapustou na tanieri, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.
  10. Prajeme vám dobrú chuť pri konzumácii vašich lahodných „Pečených kuracích stehien s kyslou kapustou“!

Prajem vám dobrú chuť!

 

Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste recept - 2

Bezlepkové jablkové guľky z dvoch surovín

Bezlepkové jablkové guľky z dvoch surovín

Čítať viac »

2) Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste recept

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná (môžu byť špikované alebo bez kože)
  • 500 g kyslej kapusty
  • 2 stredné cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 bobkové listy
  • 5-6 zrniek čierneho korenia
  • 1 lyžička mletej papriky
  • Soľ podľa chuti
  • 100 ml rastlinného oleja (prípadne masla)
  • 200 ml vody

Postup prípravy:

  1. Príprava surovín:

    • Kuracie stehná dobre umyte a vysušte papierovou utierkou. Osoľte ich z oboch strán.
    • Cibuľu nakrájajte na tenké plátky a cesnak nasekajte na drobno.
  2. Príprava kyslej kapusty:

    • Kyslú kapustu prepláchnite studenou vodou, ak je príliš intenzívna, a potom ju nechajte odkvapkať.
  3. Opraženie kuracích stehien:

    • Na hlbokú panvicu alebo na plech na pečenie nalejte olej a rozohrejte ho.
    • Kuracie stehná opražte z oboch strán, aby získali zlatistú farbu. Potom ich vyberte a odložte bokom.
  4. Príprava základu:

    • Na zvyšku oleja v panvici osmažte cibuľu do zlata. Pridajte nastrúhaný cesnak, mletú papriku a krátko opražte.
  5. Vytvorenie pokrmu:

    • Do pekáča vložte kyslú kapustu, na ňu nasypte opraženú cibuľu s cesnakom. Pridajte bobkový list a čierne korenie.
    • Nakoniec na kapustu poukladajte opražené kuracie stehná.
  6. Pečenie:

    • Celok zalejte vodou a zakryte pekáč alobalom.
    • Vložte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte približne 1,5 hodiny. Po 1 hodine môžete odstrániť alobal, aby sa stehná dobre opiekli.
  7. Podávanie:

    • Po upečení nechajte chvíľu odpočívať. Podávajte teplé so zemiakovou kašou alebo čerstvým chlebom.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Wkucera píše:

    Dobrý nápad, určite si to skúsim pripraviť! Ďakujem za recept!

  2. Ondrejkova Hermina píše:

    Tento recept vyzerá veľmi chutne a jednoducho! Určite sa naňho pozriem.

  3. Kristian Kovac píše:

    Výborný recept! Už sa teším, kedy ho vyskúšam!

  4. Boleslav34 píše:

    Mňam, znie to veľmi chutne. Určite to skúsim tento víkend.

  5. Dominik70 píše:

    Skvelý recept, veľmi jednoduchý a chutný.

  6. Zelenayova Dusana píše:

    Tento recept vyzerá skvele, určite ho vyskúšam!

  7. Anonym píše:

    Recept sa mi páči, ďakujem za zdieľanie!

  8. Alojz Repisky píše:

    Recept znie super, musím vyskúšať! Mám rád jednoduché recepty, ktoré sú aj chutné.

  9. Horvathova Ilja píše:

    Mňam mňam! Určite si dám túto pochúťku. Znie to veľmi lákavo.