minút, alebo kým nie sú zlatohnedé a šťavnaté, pričom ich občas polievajte vlastnou šťavou.
- Zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kúsky. Vložte ich do hrnca so slanou vodou a varte, kým nezjemnia (asi 20 minút).
- Keď sú zemiaky uvarené, sceďte ich a vráťte do hrnca.
- Pridajte maslo, umyté a nasekané petržlenové listy, soľ, čierne korenie a smotanu na varenie.
- Všetko rozmixujte do hladkej a krémovej konzistencie, pričom podľa potreby môžete pridať viac smotany na zjemnenie.
- Na tanier umiestnite porciu petržlenového pyré a vedľa neho upečené kuracie stehno.
- Ozdobte čerstvým petržlenom a podávajte s obľúbenou zeleninou alebo šalátom.
Dobrú chuť!minút, alebo kým sa povrch nezafarbí do zlatista a vnútorné mäso nebude dostatočne prepečené (teplota by mala dosiahnuť 75 °C).
- Medzitým varte zemiaky v osolenej vode, až kým nebudú mäkké. Po uvarení ich sceďte a nechajte ich jemne ochladiť.
- V hrnci priveďte vodu do varu a vložte čerstvý petržlen na 1-2 minúty, následne ho scedíme a okamžite ochladíme v studenej vode (tým sa zachová jeho výrazná zelená farba).
- V mixéri spojte uvarené zemiaky, petržlen, cesnak, maslo a smotanu na varenie. Mixujte do hladkej konzistencie. Osolte a okoreňte podľa chuti.
- Na tanier naservírujte porciu petržlenového pyré a na vrch položte pečené kuracie stehno. Môžete ozdobiť čerstvými bylinkami alebo plátkami citrónu.
- Podávajte so sezónnym zeleninovým šalátom alebo pečenými zemiakmi.
Prajem dobrú chuť!