Pečené kuracie stehná s petržlenovým pyré

minút, alebo kým nie sú zlatohnedé a šťavnaté, pričom ich občas polievajte vlastnou šťavou.

  • Príprava petržlenového pyré:
    • Zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kúsky. Vložte ich do hrnca so slanou vodou a varte, kým nezjemnia (asi 20 minút).
    • Keď sú zemiaky uvarené, sceďte ich a vráťte do hrnca.
    • Pridajte maslo, umyté a nasekané petržlenové listy, soľ, čierne korenie a smotanu na varenie.
    • Všetko rozmixujte do hladkej a krémovej konzistencie, pričom podľa potreby môžete pridať viac smotany na zjemnenie.
  • Podávanie:
    • Na tanier umiestnite porciu petržlenového pyré a vedľa neho upečené kuracie stehno.
    • Ozdobte čerstvým petržlenom a podávajte s obľúbenou zeleninou alebo šalátom.
  • Dobrú chuť!minút, alebo kým sa povrch nezafarbí do zlatista a vnútorné mäso nebude dostatočne prepečené (teplota by mala dosiahnuť 75 °C).

  • Pôsobenie na petržlenové pyré:
    • Medzitým varte zemiaky v osolenej vode, až kým nebudú mäkké. Po uvarení ich sceďte a nechajte ich jemne ochladiť.
    • V hrnci priveďte vodu do varu a vložte čerstvý petržlen na 1-2 minúty, následne ho scedíme a okamžite ochladíme v studenej vode (tým sa zachová jeho výrazná zelená farba).
    • V mixéri spojte uvarené zemiaky, petržlen, cesnak, maslo a smotanu na varenie. Mixujte do hladkej konzistencie. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  • Podávanie:
    • Na tanier naservírujte porciu petržlenového pyré a na vrch položte pečené kuracie stehno. Môžete ozdobiť čerstvými bylinkami alebo plátkami citrónu.
    • Podávajte so sezónnym zeleninovým šalátom alebo pečenými zemiakmi.
  • Prajem dobrú chuť!

    Žĺtkové rezy orechové recept

    Žĺtkové rezy orechové recept

    Čítať viac »

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    18 Komentárov

    1. Mvircikova píše:

      Skvelý recept, pečené kuracie stehná s petržlenovým pyré sú moje obľúbené jedlo!

    2. Gonova Ivan píše:

      Tento recept si určite vyskúšam, vyzerá veľmi chutne.

    3. Feldek Justina píše:

      Neviem sa dočkať, kým si vyskúšam tento recept. Mám rada jednoduché a chutné jedlá.

    4. Vratko Konecna píše:

      Zaujímavý recept, pečené kuracie stehná s petržlenovým pyré znie dobre.

    5. Okopecka píše:

      Určite vyskúšam tento recept na víkend. Vyzerá to veľmi chutne!

    6. Kralikova Petronela píše:

      Tento recept je skvelý, ľahko sa pripravuje a chutí naozaj dobre.

    7. Golonka Renata píše:

      Takmer každý má rád pečené kuracie mäso, určite tento recept vyskúšam.

    8. Rebeka98 píše:

      Pekné jedlo a návod na prípravu. Už sa teším ako to budem variť.

    9. MaličkýKocúrik píše:

      Tento recept na kuracie stehná vyzerá fantasticky! Určite ho vyskúšam, keď budem mať čas. Mám rád, keď sú jedlá jednoduché a chutné. Ďakujem za zdieľanie, určite sa mi podarí pripraviť takéto skvelé jedlo!

    10. Cukrík123 píše:

      Wow, to petržlenové pyré vyzerá úžasne! Nikdy som ho neskúsil, ale po prečítaní tohto receptu sa na to teším. Určite vyskúšam aj s citrónom, to musí byť skvelé! Ďakujem za inšpiráciu.

    11. JasnéSlnko píše:

      Pečené kuracie stehná sú moja obľúbená večera! Tento recept je presne to, čo hľadám. Mám rád kombináciu cesnaku a tymiánu. Dúfam, že sa mi podarí tak chutne pripraviť jedlo ako tebe!

    12. Srdiečko píše:

      Znie to ako perfektný recept! Milujem variť a tento pokrm ma nadchol. Cítim vôňu pečeného mäsa už teraz. Určite ho vyskúšam na víkendovú rodinnú večeru. Ďakujem za skvelý tip!

    13. PohodovýChalan píše:

      Ten postup je tak jednoduchý a jasný! Už sa neviem dočkať, kedy si pripravím tieto kuracie stehná s petržlenovým pyré. Chutná kombinácia ingrediencií mi ide ruka v ruke s mojimi chuťovými preferenciami. Super článok!

    14. KreatívnaDuša píše:

      Tento recept je presne to, čo potrebujem pre svojich priateľov na večeri! Všetky tie chute spolu dokonale ladia a môžem si prispôsobiť korenie podľa seba. Veľmi sa teším na tento gurmánsky zážitok!

    15. ŠtastnýUsmievaj píše:

      ‚Varíme ako vieme‘ – to mám rád! Tento prístup robí varenie zábavné a uvoľnené. Pripraviť si vlastné jedlo podľa chuti je najlepšie. Skvelý nápad s tým petržlenovým pyré, už sa teším na výsledok!

    16. __Rybka__ píše:

      ‚Dobrú chuť!‘ – presne toto potrebujem počuť po tom, čo pripravím tento pokrm! Mám pocit, že moji hostia budú nadšení z tejto kombinácie chutí. Ďakujem za úžasný recept plný inšpirácie!

    17. !JollyRoger! píše:

      ‚Kuracie stehná s petržlenovým pyré‘ – aký krásny názov pre jedlo! Už som hladný len z toho pomenovania! Teším sa na túto chuťovku a verím, že urobím dojem na všetkých svojich priateľov.

    18. #PečenieFanda# píše:

      ‚Žiadne presné ingrediencie‘ – konečne niečo pre mňa! Rád varím spontánne a tento recept mi umožňuje experimentovať v kuchyni bez stresu. Som nadšený z možnosti variabilného varenia.